מערכת מאספת כפולה - שבוע 20

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

16/08/2018 | 21:12 | מאת: לי

מערכת מאספת כפולה כליה שמאל 12/08/2018 | מאת: לירוז היי ד״ר שבוע 20 בסקירה מוקדמת אובחנה כליה שמאל עם מערכת מאספת כפולה הרופאה שאבחנה אמרה בצורה נחרצת שאין משמעות ממשית לממצא הזה. הרופא שמלווה אותי שלח לאקו לב+ייעוץ גנטי שקיפות עורפית : 1:7000 חלבון עוברי 1:5000 ובכל זאת היועצת הגנטית של החלבון המליצה על דיקור מי שפיר. מתלבטת מאוד אם לגשת לבדיקה ואיך ייתכן שהבדיקות תקינות ובכל זאת שולחים לדיקור? למה? אשמח לעזרתך תודה

שלום רב מערכת כפולה - מצב שכיח באוכלוסיה. אבל יש יותר מומים מולדים במערכת כפולה. והשאלה האם בבדיקה נראתה הרחבה של אחת המערכות ומה מצב כמות מי השפיר. לגבי החלטה אם לעשות בדיקת מי שפיר - זה לא תחום מומחיותי בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים