ילד בן 10

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

19/03/2018 | 00:19 | מאת: גלעד

הבן שלנו בן 10. גובה אחוזון 80, משקל אחוזון 20, רזה יחסית. לפני שנתיים בדיקות דם ספירת דם וכימיה תקינות ואמרו שהוא רזה כי ככה הוא. הוא עושה הרבה ספורט. לאחר שעבר ברית בגיל שבוע הפין שלו היה די בגוון כחול. מה שמטריד אותנו הוא שאיבר המין שלו קטן יחסית לגיל 10. כ 5 סמ בזמן זקפה! והוא דק. ונראה שהגודל של האיבר לא השתנה כבר שנים. 1. האם יש מה לבדוק בנושא זה? 2. רופא הילדים לא הסכים אפילו להסתכל על הפין ואמר שרק בגיל 13-14 לחזור אליו עם זה. אנחנו חוששים שאם חלילה יש בעיה של התפתחות עם הפין אז הילד יפספס תקופה חשובה לגדילת הפין. האם יש סיכון כזה? 3. במידה ונניח נגיע לרופא שכן יסתכל על הפין ויגלה שהוא קטן, האם קיים איזה שהוא טיפול בגיל 10 נניח אנדוקריני שיכול לסייע בנושא? או שאין משמעות לממצא כי ממילא אין טיפול בגיל זה? 4.זה יכול להסתדר? תודה רבה

שלום רב,איני יכול לענות על כל השאלות. כשיש חשש כזה ראוי שייבדק ע"י מומחה בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים