החלמה לאחר היפוספדיאס

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

19/01/2018 | 14:56 | מאת: הדר

שלום רב, עברנו אתמול ניתוח היפוספדיאס דרגה שניה ועקת הפין. ההחלמה לא קלה ומאד קשה לנו בעיקר עם ההחלפות ההחתלה הכפולה שהדריכו אותנו זה לעשות בטיטול הראשון חור וללפף סביבו דבק של עזרה ראשונה כך שהסיבים של החיטול לא ילכלכו.העניין ממש מסובך ונתפס לו הרבה בקטטר ונראה מאד לא נקי ומזוהם. הנחו אותנו לקלח רק עם טוש אבל הילד מאד כאוב לכן לא מקלחים אותו כמו שצריך ויש עדיין לכלוכים. אשמח לתשובות לשאלות: 1. איזו דרך נוספת יש לחתל בהחתלה כפולה? 2. האם לכלוך באותו מקום של הניתוח יכול להרוס את הניתוח או לגרום לבסיבוכים? 4.איזו דרך הכי מומלצת לקילוח? 3.מתי יהיה ניתן לקלח אותו כרגיל? תודה מראש

שלום רב מדובר בילד שכנראה עבר ניתוח לפני מספר ימים. יש להפנות את השאלות לרופא המנתח. לכל רופא יש את השיטות שלו ולא נכון שאני אשנה משהו מההנחיות שקיבלתם מהרופא המנתח. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים