ברית ללא ברית

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

25/07/2012 | 14:49 | מאת: אלה

שלום רב, בני בן 7 חודשים. עבר ברית בגיל חודשיים. חשדנו כי הברית לא היתה שלמה אבל חיכינו עם הביקורת, חשבנו שאולי הוא קטן מדי עדיין וזה יסתדר. בביקורת אצל כירורג ילדים היום התברר לנו כי 3/4 עורלה בכלל לא נחתכה...כאילו לא היתה ברית כמעט כלל. אני זועמת וכועסת על הרופא שבחרנו בקפידה, לאחר בדיקה והמלצות, ועל חוסר המקצועיות שלו. השאלה שלי היא מה האפשרויות שלנו כיום? הבנתי שאת התיקון עושים בגיל שנה - האם יש סיבה לכך שזה נעשה דווקא בגיל שנה? מה הם השפעות של הרדמה כללית על תינוק בגיל הזה? האם יש עוד אפשרויות למעט הניתוח? תודה,

01/08/2012 | 10:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אלה, ראשית אני מציע לך לא לכעוס כל כך. אם היו המלצות על המוהל סימן שביצע לא מעט בריתות טובות. אנשים נוטים לחשוב שברית מילה זה תמיד דבר פשוט , אבל לא כך הדבר , לעיתים יש עקמת של הפין , פין חבוי ועוד. אגב לא בטוח שמדובר עכשיו בעודף עור אלה יתכן שהפין שקוע. כאורולוג ילדים שרואה המון בנים לאחר ברית מילה ומבצע הרבה ניתוחי תיקון אני אומר לך שהתופעה נפוצה מאוד וכמעט לכל מוהל כמעט יש מקרה המצריך תיקון. ותמיד תזכרי שעדיף שיש עודף עורלה מאשר חוסר עורלה. את הניתוח מומלץ לעשות אחרי גיל חצי שנה , בד"כ יוצא בערך בגיל שנה .הרדמה בגיל כזה נחשבת לבטוחה לחלוטין, את יכולה גם להתיעץ עם רופא מרדים. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

01/08/2012 | 14:35 | מאת: אלה

דר נאמן תודה על התשובה. ברור לחלוטין כי מילה היא פעולה כירורגית לכל דבר ולא קלה בכלל אך קשה שלא לכעוס כש מדובר בדבר הכי יקר וחסר ישע ויש חשד לרשלנות מצד הרופא. כמו כן, כפי שציינתי, עברנו בדיקה אצל כירורג ילדים שאמר בפרוש כי יש עודף עורלה (ומסכימה איתך לגמרי - עדיף עודף מאשר חוסר). עכשיו אתה מעלה את נושא הפין החבוי שלא צוין בפנינו באף מקום (לא בברית - כאופציה אפשרית ולא בבדיקה של כירורג). במידה ואכן מודבר בפין חבוי - האם זוהי בעיה הדורשת התערבות רפואית? אני קוראת כי לרבו מדובר בבעיית משקל, אך בני אינו שמן. האם יש גיל בו אמור להיות ברור יותר אם מדובר בבעיה זו או במשהו אחר? האם כדאי לקחת אותו לבדיקה נוספת כבר כעת או לחכות לגיל מסויים?שוב תודה מראש על התשובה, המשך יום טוב.

08/08/2012 | 03:00 | מאת: מוהל מנוסה

אם היית לוקחת מוהל מנוסה , זה לא היה קורה,כרגע הוא לא נחשב נימול, קחי אותו למוהל והוא יוכל ייעץ לך מה לעשות

08/08/2012 | 09:09 | מאת: אלה

תודה על העצה. לא מעניין אותי למה הוא נחשב, כל עוד מרגיש טוב והכל מתפקד ולשמחתי כך הדבר, כמו כן בייעוץ עם מומחה נוסף - גם הברית שלו בסדר גמור!!!! מעניין מה היה אומר אותו רופא שדחף אותי לנתח את בני בלי שום צורך לכך.....מסקנה יחידה ממקרה זה היא לא לסמוך אף פעם על אבחנה אחת של רופא שכל אינטרס שלו יכול להיות לשים בכיס עוד 2000 שח.

מנהל פורום אורולוגיית ילדים