תינוק בן 4 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

25/07/2012 | 07:33 | מאת: סיגל

בוקר טוב, מאז הסקירה הראשונה התגלה הרחבת באגן כלייה שמאלית. לאחר שנולד התינוק עשה עוד שני אולטראסאונדים וגם בהם הייתה הרחבה. באחרון בגיל חודשיים ההרחבה הייתה של 85 מ"מ + הרחבה בגביעים (משהו כזה..). תוצאות בדיקת ציסטואורגרפיה- השלפוחית בצורה, מנח וגבולות תקינים. לא הודגם רפלוקס לשופכנים במילוי גדוש וגם בהתרוקנות. מעבר דרך השופכה חופשי. תוצאות בדיקת מיפוי כליות DMSA: כליה ימנית בגודל ומיקום תקינים- ללא פגמי מילוי קורטיקאליים (נפח 50, ID/CC% 0.44, קליטה 22%) כליה שמאלית- גולה מהימנית ובמיקום תקין- ללא פגמי קורטיקאליים (נפח 63, ID/CC% 0.47, קליטה 30%) אורך הכליות- RT: 5.7 LT: 6.6 רוחב הכליות- RT:3.8 LT: 3.5 בסיכום- הכליה השמאלית גדולה מהימנית, פרט לכך מיפוי כליות תקין. מה הממצאים האלו אומרים? האם הם אומרי שאין חסימה בשופכן ומדובר בא-סימטריה תקינה?

01/08/2012 | 08:07 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום סיגל, מיפוי DMSA מראה את התפקוד הכלייתי ומדגים אם יש צלקות . מיפוי זה לא נותן אינפורמציה לגבי דרגת החסימה . לכן לא ניתן לקבוע בשלב זה אם קיימת חסימה בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים