בקטראוריה אסימפטומתית

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

20/07/2017 | 10:51 | מאת: שרית

שלום רב, בתי בת 16.7 עשתה בדיקת שתן לפני צו ראשון ונמצאו ניטריטים חיוביים וחלבון ברמה של 50.בעבר היתה במעקב נפרולוגי(עד גיל 12) עקב בקטראוריה אסימפטומתית.המעקב הופסק וניתנה הנחייה לבצע בדיקת שתן רק אם יש סימפטומים של uti. רופאת הילדים ביקשה לבצע שוב בדיקת שתן.ביצענו הבוקר. שאלותיי הן:א. האם יש קשר בין חלבון בשתן ובין הבקטראוריה האסימפטומתית או שזהו ממצא מקרי? ב.מה אומר גודש מינימלי בכליה ללא שינוי לאחר התרוקנות ושאריות שתן של 30 סמ"ק? תודה רבה

שלום רב יכול להיות קשר בין הממצאים בבדיקות המעבדהכ. השארית שתן היא קלה . גודש קל בכליה לרוב אינו משמעותי. אם זה שונה מבדיקות קודמות יתכן ויש לכך משמעות בבברכה פרופ' לבנה

23/07/2017 | 14:16 | מאת: שרית

תודה רבה על תשובתך. בבדיקה חוזרת התקבלו מדדים בטווח הנורמה.ניטריטים שליליים וחלבון 10.אבל בתרבית צמח א.קולי. היום אחהצ יש תור לus כליות ודרכי שתן. הנערה איננה סימפטומטית לחלוטין. שאלותיי הן: 1. האם תתכן דלקת אסימפטומתית עם ניטריטים שליליים? 2. האם יש צורך לקחת אנטיביטיקה למרות שאיננה סחמפטומתית? תודה רבה על תשובתך,שרית.

מנהל פורום אורולוגיית ילדים