בריחת שתן לילדה בת 4

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

17/07/2017 | 07:29 | מאת: קרין

שלום, ביתי בת ה-4 גמולה משעות היום כבר שנתיים. בחודשיים האחרונים התחיל לברוח לה מעט (לא שלולית אלא מרטיבה את התחתון). היא לא עושה זאת במודה לטענתה. נעשתה בדיקת שתן לבדיקת דלקות- יצא שלילי, רופא המשפחה בדק האם הפות אדום טען שקצת ונתן משחה. המצב ללא שינוי כלל. בנוסף היתה גמולה ללילה כ3 חודשים (ידוע לי שגמילה נחשבת 6 חודשים) בגיל 2.5 ומאז כל לילה בורח לה מספר פעמים. האם יש צורך לבדיקת אורולוג מומחה? תודה מראש על התשובה...

שלום רב ההרטבה המועטה ביום יכולה להיות בגלל שהילדה מתאפקת "עד הדקה ה90" . הפיתרון לכך שתלמד לא להתאפק אלא להתפנות כל 2-3 שעות. אפשרות אחרת שקורית אצל ילדות רבות שחלק מהשתן נכנס לנרתיק ואח"כמטפטף החוצה. אם זה המצב צריך ללמד את הילדה לאחר הטלתהשתן להמתין עוד דקה עד שהכל יצא לאסלה . לגבי הלילה יכולות להיות סיבות שונות וההמלצה לרוב להמתין לגיל 5 שנים. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים