בעיות בדרכי השתן המשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

11/04/2009 | 20:51 | מאת: דנה

שלום ד"ר תודה על התשובה אבל אולי תוכל לעזור לי להבין כמה דברים פעם ראשונה שהבדיקות שתן שלי יצאו לא תקינות הייתי תינוקת, בגיל 5 הייתה לי דלקת כליות חריפה שבעקבותיה לא עשיתי שום בדיקות לאיתור מקור הבעיה. בגיל 18 הבעיות חזרו ומאז סבלתי מבעיות חוזרות של דלקות בדרכי השתן ודלקת בכליות שהסתיימו באשפוזים חוזרים,תרבית חיובית חמרות שלקחתי תקופה ממושכת אנטביוטיקה. ואחרי כל ה לא עשיתי עדיין מיפוי כליות. במידה ולא מדובר ברפלוקס מה יכולות להיות סיבות לדלקות חוזרות?(חשוב לציין שאני לפעמים סובלת מכאבים במתניים אחרי אוכל או מאמץ). האם אחרי כל דלקת נשארת צלקת בכליה? ומה ניתן לעשות במידה והכליה מצולקת ולא מתפקדת ב-100%? תודה רבה

12/04/2009 | 22:57 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

לפני מספר ימים אחד מעמיתי אמר לי שאני עושה קיצורי דרך, בהתחלה נעלבתי אך אח"כ ראיתי שהוא צודק. כל ההקדמה הזו נועדה להגיד לך שאת עושה קיצורי דרך מבלי להעליב אותך. עלייך לבצע את הבדיקות שהומלצו ולאחר קבלת כל האינפורמציה עלייך לפנות לארולוג טוב שמתמחה בבעיות של רפלוקס וזיהומים חוזרים. לגבי שאלתייך, לא נגרם צלקת לאחר כל זיהום. הווצרות צלקות תלויה באם היה חום או לא, בגיל בזמן הזיהום ועוד מרכיבים. לגבי הטיפול בכליה המצולקת, תלוי מאוד במידת ההצטלקות. בבסיס הטיפול מכוון למנוע זיהומים נוספים ופגיעות נוספות בכליה בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים