לאחר ניתוח אשך טמיר

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

19/06/2012 | 14:27 | מאת: ש

שלום, אנחנו גרים בארהב, בני בן שבעה חודשים ועבר לפני שבוע ניתוח אשך טמיר בשק אשכים אחד. הניסיון את הניתוח ביום שני שעבר בבוקר ולאחר כמה שעות שחררו אותו הביתה. לאחר כמה שעות בני לא הצליח לתת שתן והקיא מס פעמים. הגענו לבית חולים מחשש להתייבשות . בבית חולים חיברו אותו לעירוי ולקתתר . שהינו שם כ4 ימים ושחררו אותנו הביתה עם הקתתר ( יש לציין שעשו את כל הבדיקות ולא נמצאו סיבוכים לאחר הניתוח). לאחר סוף השבוע , חזרנו למרפאה של הרופא הנתח והוא הוציא את הקתתר. חזרנו הביתה ובני שוב פעם לא הצליח לתת שתן ולאחר מספר שעות הקיא ולא היה מוכן לשתות או לאכול. שוב הגענו לבית חולים וחזרנו לנקודת ההתחלה, הוא מחובר לעירוי ולקתתר. הרופאים לא מוצאים את הבעיה והם אובדי עצות. יש לציין שלאחר עירוי ולקתתר הילד מרגיש טוב. אשמח למענה מהיר....

21/06/2012 | 08:20 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ש מצב יחסית נדיר של עצירת שתן בילד. הייתי חושב בשני כיוונים: 1. האם בוצע גם זריקה לגב ? נגד כאבים או לצורך הרדמה . אם כן יתכן שהבעיה שם ויש לבצע הדמיה לגב לשלול היווצרות המטומה 2. בעיה בשלפוחית השתן עצמה שנגרמה בזמן הניתוח (לעיתים אם יש גם בקע צמוד לאשך השלפוחית גולשת לתוך הבקע) או בעיה שהיתה עוד לפני הניתוח ולא הייתם מודעים אליה אתם יכולים לעדכן אותי בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים