הזרקת דיפלוקס לילד עם רפלוקס דרגה3-4

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

07/05/2012 | 23:33 | מאת: רון לואיס

שלום. לבני בן שנה ו10חודשים יש רפלוקס דו צדדי דרגה 4-5מימין ומשאל דרגה 3-4. הוא פתח 4 דלקות עם אינטרוקוק. המליצו לו על ניתוח תיקון אולם אנו בדילמה לגבי השיטה. במידה ומזריקים לו דיפלוקס כיצד נוכל לדעת שמצבו השתפר?נכון להיום בכל מקרה של חום אנו פונים למיון, האם נצטרך להמשיך לנהוג כך גם בהמשך?הבנו כי לחומר יש נטייה עם השנים להתמוסס בגוף, כיצד נוכל לנהל מעקב לדעת כי הדבר קורה? הבנו כי לא בהכרח קיים קשר בין מידת הרפלוקס לנטייה לזיהומים במידה והטיפול יפחית את הרפלוקס כיצד נוכל לוודא כי גם ברמות נמוכות יותר לא יהיו זיהומים? אנו מאד מבולבלים, לא יודעים כיצד לנהוג.. תודה רבה.

11/05/2012 | 18:05 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רון, רפלוקס בדרכי השתן בילדים זה אחד הנושאים ברפואה אם הכי הרבה מחלוקת. כרגע אני נמצא בכנס באירופה העוסק רק באורולוגית ילדים ESPU . נראה שכל הרופאים באירופה ובארה"ב מתלבטים באותם נקודום. האם לטפל ? כייצד לטפל ? באיזה גיל לטפל ? לאחרונה יצאו מספר קוים מנחים לטפול ברפלוקס. מכתב עמדה מארה"ב ואחד מאירופה. ההנחיות בין שתי עמדות אלו שונה. אז מה אני בעצם מנסה להגיד לכם ? ראשית , אני מבין ומזדהה עם הבילבול שלכם. שנית, חשוב שתפנו לאורולוג ילדים עליו אתם סומכים . אתם צריכים להבין שאין רק דרך אחת לטפל אלה מספר דרכים , לכל גישה יתרונות וחסרונות. במקרה כמו שלכם הייתי מתחיל בביצוע מיפוי כליות DMSA כדי לקבוע אם יש צלקות בכליות. במקביל הייתי מברר מה אופי הזימומים. האם הזיהומים מלווים בחום ? האם הזיהומים תחת טיפול אנטיביוטי. אשמח לראות אתכם ולסייע בהחלטה בהצלחה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים