מתן cadex לילדה בת 7

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

01/05/2012 | 09:19 | מאת: אתי

שלום רב, ביתי בת ה-7 סובלת מזה 3 שנים מדלקות חוזרות בשתן. נעשו לה כל הבדיקות לשלול ריפלוקס (ציסטוגרפיה ואירודינמי)ולא נמצא ריפלוקס. במשך כל זמן זה היא לוקחת טיפול מונע של אנטיביוטיקה כי הזיהום ממשיך. התחלנו טיפול מסודר במחלקה אורולוגית בבי"ח שניידר (ביופידבק, דיאטנית ופסיכולוג) וכרגע עדיין לא ניכר שינוי, כנראה הבעיה שהיא לא מתרוקנת עד הסוף בזמן מתן השתן ונשארות שאריות. האורולוג המליץ לתת לה cadex כדי שתתרוקן לגמרי, אך אני חוששת מאחר שזו תרופה למבוגרים ורשום לא לתת מתחת לגיל 16 וכן אני חוששת מכל תופעות הלוואי. האם אתה מכיר מתן תרופה זו לילדים ומהי המלצתך? תודה רבה

03/05/2012 | 10:00 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אתי, מכיוון שלא ראיתי את הילדה שלך ולא ראיתי את הבדיקות שלך אינני יכול לתת חוות דעת לגבי איזה טיפול לתת. לגבי מתן קדקס. באינדיקציות מיוחדות גם אני נותן תרופה זו לילדים , אכן צריך אישור מיוחד של משרד הבריאות למתן התרופה בילדים מכיוון שהיא off label כלומר אינה בשימוש רוטיני בילדים . אני נותן תרופה זו לאחר שאני מסביר להורים את היתרונות והחסרונות של טיפול זה ( אני בטוח שהסבירו לך) בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים