איבוד כליה תינוק

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

10/04/2012 | 23:33 | מאת: עמית

נולד לי תינוק.היה לו צהבת ללא סיבוך.לאחר מספר ימים בהם לא אכל טוב והיה ישנוני הופנה לבית חולים ונמצא עם ליקוציטים ודלקת בשתן. טופל בצפורל ואושפז עד להתאוששת. ולימים נודע שיש לו רפלוקס דרגה 3בכליה שמאל. נמצא נרחבה קלה באולטרסאונד וחשדו רק ברפלוקס ולא עשו בדיקה של חסימת דרכי שתן. בגיל 9 חודשים (8 וחצי חודש לאחר אשפוז) עשו שוב אולטרסאונד וגילו שכליה שמאל לא גדלה והלכה למעשה. שאלתי : האם יתכן שחסימה של מספר חודשים תהרוס לתינוק את הכליה ?

12/04/2012 | 13:08 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, אם בבדיקת ה- US לא היתה הרחבה משמעותית אז סיכוי שיש חסימה נמוך. אם הכליה אכן לא מתפקדת (תפקוד כלייתי נמדד בבדיקת מיפוי כליות), סביר להניח שרוב הנזק היה כבר בזמן ההריון. רצוי שתפנו ליעוץ מסודר כדי להבין יותר טוב במה מדובר ולטפל נכון בברכה חג שמח ד"ר עמוס נאמן

12/04/2012 | 19:11 | מאת: עמית

לד"ר עמוס האם כשרואים הרחבה קלה לתינוק בן שבוע שאושפז בגלל דלקת בשתן לא מקובל לעשות בדיקה לוודא שאין חסימה - כי משמעות של חסימה לתינוק כזה זה בעצן איבוד כליה...!

מנהל פורום אורולוגיית ילדים