הרחבה של כליה ושופכן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

14/03/2012 | 20:18 | מאת: אורית

שלום בני בן ה7 סובל מכאבי בטן עזים והקאות מדי חודשיים שלושה, באחת ההתקפות פנינו למיון ובבדיקת CT נמצא הרחבה בינונית של אגן הכליה והרחבה ניכרת של השופכן - קוטר 17 מ"מ. א. מה זו הרחבה של כליה ושופכן, ומה ניתן לעשות? ב. כיצד ההקאות וכאבי הבטן קשורים להרחבה של הכליה והשופכן? תודה אורית

15/03/2012 | 14:58 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אורית, אני משער שביצעו את ה- CT כדי לשלול המצאות אבנים בדרכי השתן. אני משער שלא היו אבנים (אחרת היית מציינת זאת) כלומר מדובר במקרה של הרחבה של שופכן וכליה. ממצא זה נקרא בשפה מקצועית megaureter. השלב הבא זה לאבחן מה גורם להרחבה זו . הסיבות הנפוצות הן: רפלוקס (חזרה של שתן מהשלפוחית לכליה) והיצרות וחסימה לזרימה חופשית של שתן בין השופכן לשלפוחית. לפי בדיקות ה- CT ולאחר בחינת כל המדדים הקיימים צריך להחליט איזה בדיקה לבצע כדי להגיע לאבחנה ולטפל במידת הצורך. בברכה ד"R עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים