דלקות בשתן לבת 3

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

07/03/2012 | 12:20 | מאת: ח.ר

שלום, לבתי היו בחודשיים האחרונים 2 דלקות בשתן ללא חום. התלוננה שכואב לה בטוסיק, תכיפות במתן שתן וריח חריף בחיתול בבוקר.טופלה בצפורל ל-10 ימים. אולטרסאונד דרכי שתן וכליות תקין. הבנתי שהאולטרסאונד לא מגלה האם יש רפלוקס, ואם יש רפלוקס הוא יכול לעבור לבד עד גיל 3-5, האם זה נכון? ובמידה והדלקות חוזרות תצטרך טיפול אנטיביוטי מונע או שפשוט להמתין שתגדל וזה יחלוף?

15/03/2012 | 14:41 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, דלקות חוזרות בדרכי השתן במיוחד אלו המלוות בחום יכול להוות בעיה רפואית. המצאות רפלוקס בדרכי השתן יכולה להגביר את הסיכון לפגיעה כלייתית. US אינו מגלה רפלוקס הסיכוי שרפלוקס יחלוף לבד תלוי בדרגת הרקפלוס וגיל הילד בזמן האבחנה בין שאר הדברים רצוי שתפנו ליעוץ . בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים