מיפוי כליות תוצאות

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

28/02/2012 | 14:35 | מאת: אמא

שלום רב בני בן ה?8. עבר מיפוי כליות עקב הרחבה בינונית של אגני כליה בכדי לשלול חסימה אורומכנית ואלו התוצאות ממצאים כליה ימנית:פרפוזיה וריכוז תקינים.תפקוד יחסי של 73 אחוז קיימת הצטברות של חומר באגן כליה ובמקביל נראה ניקוז ספונטני איטי .בתגובה להזרקת פוסיד חל ניקוז נוסף אך לא מלא בצילום מאוחר לו נותר חומר באגן הכליה. כליה שמאלית: כליה הידרונפרוטית עם פרפוזיה. וריכוז מופחתים . רקמת בקוריאה נראית דקה.תפקודה היחסי 27 אחוז . קיימת הצטברות של חומר באגן כליה מורחב ובגביעים. ללא ניקוז ספונטני. אחרי הזרקת פוסיד לא ניצפה כל ניקוז. בצילום מאוחר נותרה כמות גדולה של חומר באגן הכליה. סיכום ביקור: כליה שמאלית הידרונפרוטית עם קליטה פרנכימטית מופחתת ותפקוד יחסי של 27 אחוז. קיימת הפרעה לניקוז מדרגה גבוהה בגובה ה upj . כליה ימנית עם תפקוד פרנכימטית תקין ועיכוב קל בניקוז ללא עדות לחסימה אורומכנית משמעותית. בבקשה ממך מה זה אומר ומה עושים במצב זה. האם צריך לעבור ניתוח ? והאם זה אומר שהכליה לא מתפקדת טוב תודה על העזרה אמא מודאגת מאוד.

05/03/2012 | 01:06 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב, עניתי כבר על שאלה זו בפורום אחר. על פניו נראה שהתפקוד הכלייתי ירוד. ממליץ לפנות לייעוץ מסודר כדי לקבל החלטה נכונה בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים