חינוך רגיל או חינוך מיוחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/01/2009 | 00:26 | מאת: גילי

ליאת שלום בני בן ה-5 סובל מקשיים במוטוריקה עדינה, מקושי בקשב ובריכוז, וכתוצאה מכך מקשיים חברתיים ולימודיים. אני לוקחת אותו בשעות אחה"צ לקלינאית תקשורת מרפאה בעיסוק ולטיפול פסיכולוגי. הומלץ לי לשלוח אותו בשנה הבאה לגן שפתי. אני מתלבטת כיוון שחוששת שבגן השפתי הילדים הם ברמה יותר נמוכה ולכן היכולות שלו דווקא יושפעו לרעה. יודעת ששם העבודה היא מאד אינטנסיבית אבל האם לא עדיף גן רגיל ולקחת לכל הטיפולים אחה"צ. אני יודעת שאין תשובה חד משמעית אך אשמח לשמוע את דעתך. בברכה גילי

29/01/2009 | 01:29 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גילי, גן שפתי, כפי שהסבירו לך נכון, הוא גן בו מוענקת לילדים הזדמנות לקבל דחיפה התפתחותית עצומה ואינטנסיבית לפני כניסתם לכיתה א'. מדובר בצוות מקצועי ומיומן של גננות, המועשר באנשי מקצוע המגיעים אל הגן לאורך ימי השבוע, ומתאימים את ההתערבות לצרכים הייחודיים של כל ילד. זה נכון שאוכלוסיית הגן השפתי מורכבת רובה ככולה מילדים עם צרכים מיוחדים, אך אין בכך כדי לעכב את התפתחותו של הילד הבודד. אדרבא, הוא מרגיש פחות חריג, זוכה לשפע תשומת לב, ולאנשי מקצוע משובחים. מניסיוני, הדרך הטובה ביותר לקבל את ההחלטה היא לבקר בגן כזה, ולהיווכח ממקור ראשון במה מדובר. ברוב המקרים, ההורים המבקרים מופתעים לטובה, רואים שמדובר בילדים חמודים ממש כמו הילד שלהם, ומבינים שמדובר בהזדמנות. לא בכל שפ"ח מאפשרים ביקורים כאלה, ובכל זאת אני מציעה לך להתעקש. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים