דיכאון בילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/11/2013 | 20:48 | מאת: אסף

שלום ליאת/קובי, יש לי שאלה כללית שמעסיקה אותי: האם דיכאון של ילד הוא כמו זה של מבוגר? אני יכול להבין ילד שקרה משהו בחיים שלו שהעציב אותו, אבל האם ילד מסוגל להרגיש ייאוש קיומי? לא לרצות לחיות? ואם זה לא סיבות חיצוניות אלא פנימיות, איזה טיפול אפשר לעשות עם ילד שלא יכול לדבר כמו בטיפול של מבוגרים? תודה מראש, אסף

15/11/2013 | 01:32 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אסף, דיכאון של ילדים לא חייב להיראות כמו זה של המבוגרים. הילד המדוכא יכול להיראות פעיל מאד, חסר מנוחה, עצבני וכעוס. לעיתים יופיעו חרדות, הפרעות בשינה או בתיאבון, קשיי ריכוז ובעיות התנהגות בבית הספר, תלונות גופניות רבות (כאב ראש, כאב בטן). בדומה לדיכאון של המבוגרים, אנו יכולים לראות גם אצל הילד נסיגה מבילוי חברתי, קושי ליהנות, מצב רוח ירוד, פגיעה במוטיבציה ואף רצון למות. הסיבות לדיכאון בילדים צעירים יכולות להיות קשורות לנסיבות חיים קשות, אך גם לנטייה משפחתית גנטית (ואז זה נראה פחות מובן למתבונן מהצד). הטיפול בדיכאון של הילד, כמו בכל טיפול פסיכולוגי בילדים, יהיה מותאם לגילו ולרמת ההבנה שלו, תוך שימוש בטכניקות קוגניטיביות התנהגותיות, במשחק, ובאמצעים נוספים - כולל התערבויות משפחתיות. כמובן שבמקרים מסוימים נשקלת גם האופציה התרופתית בנוגדי חרדה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים