אבא שעבר לפני חודשיים ניתוח במעי וסטומה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/01/2009 | 10:50 | מאת: אורטל

לפני כחודשיים בעלי עבר ניתוח במעי הגס להוצאת גידול סרטני ויש לו סטומה יש לי שני ילדים בני 4 ו6 ואני רואה אצלם שינוי בהתנהגות כמו יותר תשומת לב ממני התקפי זעם אצל ילדי בן ה6 יש לציין שבעלי מאז שעבר את הניתוח השתנה הוא יותר עצבני סף הרגישות שלו מאוד נמוכה ולא מוכן לקבל שום רעש הוא עצבני הוא מטופל בכדורי מירו ולוריוון מה אני יכולה לעשות בשביל לעזור לילדי כי כבר מאוד קשה לי גם לטפל בבעלי וגם להיות סביבם 24 שעות ולהרים אותם אני מרגישה כבר שאין לי עוד כוחות אודה לתשובתכם המהירה

24/01/2009 | 23:55 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אורטל, מחלה קשה, בעיקר כזו הכרוכה בהתמודדות ממושכת, יכולה לגזול משאבים מכל בני המשפחה. דווקא בעת כזו, יש חשיבות ללכידות המשפחתית, לעזרה ולהתחשבות זה בזה. לא סיפרת מה הילדים יודעים, ואני מקווה מאד שהם שותפים למה שקורה. גם ילדים צעירים מאד חשים שקורה בבית משהו חריג או מדאיג, וכדי שלא יפתחו 'תסריטים' דמיוניים ומפחידים מדי, מוטב להציג להם את העובדות באופן האמיתי ביותר, כמובן בלשון מובנת ובהתאמה לגילם. מעבר לחשיבותה של האמת כמפוגגת חרדות מיותרות, יש סיבה נוספת לשתף את הילדים. ממש כמו אצלנו, המבוגרים, גם אצל ילדים העשייה יכולה למתן חרדה ולתרום לתחושת שליטה במצב. אם הילדים ידעו שיש להם תפקיד חשוב במאבק להחלמתו של אבא, הם יהיו יותר מגוייסים ומתחשבים. עליך להסביר להם מדוע את ואבא יותר עצבניים בזמן האחרון, לספר להם על תפקידה של הסטומה, לומר להם שאתם מקווים מאד שמדובר באי נוחות זמנית, ושאבא יבריא בסופו של דבר. במידה והם ערים לכל זה, יתכן שההתנהגות הנוכחית שלהם מייצגת את התפרקות המתח שאחרי התקופה הקריטית של הניתוח, ויש לסייע להם לחזור לשגרה, תוך החזרת החוקים והכללים הרגילים, הנוטים להתרופף בעיתות משבר. זכרי שהם שותפים גם לדאגה ולחששות, ומגיע להם לקבל הסבר והרגעה. מעבר לכל זה, אני מזכירה לך כמה חשוב לדעת לגייס עזרה מבחוץ בימים של מאמץ כזה, וזה בדיוק הזמן להיעטף במשפחה המורחבת, בחברות ואפילו בסיוע קנוי (בייביסיטר, למשל) כדי לאפשר לעצמך הפוגות לגיטימיות. מאחלת לכם החלמה מהירה ומלאה, ומזמינה אותך להיעזר גם בפורום בהמשך. שולחת לך הרבה כוח, עידוד וחיוך ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים