בעיות חברתיות אצל בן 7 +בקשה להמלצה.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/11/2011 | 09:20 | מאת: אמא

בני בכתה ב'-עוד מהגן הסתפק בחבר אחד אותו הוא אוהב מאד. החבר לא יזם פגישות אחה"צ,ולעתים רחוקות הסכים שבני יבקרו. בני לא רצה/או חשש להתקשר לילדים אחרים- כך שלא נפגש כמעט עם אף ילד אחה"צ עד כה.(מגיל 4 עד 7) כיום הוא משחק לבד בהפסקה וסובל מאד.מתאר עצב ותחושה שהילדים שונאים אותו והוא לא שווה כלום. אחותו חברותית ,הוא מקנא בה אך אין לו את הכלים/ביטחון ליצור קשר בהפסקה עם עוד ילדים. יוזמה שלי להזמנת ילדים אלינו נענית לעתים בחיוב,אך לעולם לא מזמינים אותו אליהם. עירבתי את היועצת והמורה -בינתיים העניין לא מתקדם, יש גם פחד מכישלון מצידו בזמן ההתקרבות לאחרים. איך ניתן לעזור לו? הוא ילד חכם לגילו,כשרוני ובעל כושר ביטוי מעל הממוצע,יכול להיות שהילדים מקנאים בו בגלל יכולותיו ובגלל זה מתרחקים ממנו<? כמו כן,בכיתה א' ההסתגלות הייתה קשה מבחינה רגשית (הוא בין הקטנים בכתה), והיו פרצי אלימות כלפי ילדים בכתה שחלפו כרגע.עכשיו המצב מצויין מבחינת התנהגות ולימודים. אשמח להמלצה לפסיכולוג/ית ילדים (דרך קופ"ח) בשפלה/במרכז האם טיפול באמנות רלוונטי? אפשר גם לאימייל.תודה

25/11/2011 | 00:07 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, טיפול רגשי בהחלט רלוונטי לכאן, וטיפול באמנות בכלל זה. למרות הרצון לעזור, אין אנו נוהגים להמליץ על שמות מטפלים מעל גבי הפורום, מתוך כוונה שלא להפוך אותו לאתר פרסומי. תוכלו לנסות להיעזר באינדקס המטפלים באתר, או להוסיף כתובת מייל מעודכנת, אליה יוכלו קוראי הפורום לשלוח את המלצותיהם, אם יהיו כאלה. מקור נוסף למידע מהימן על מטפלים טובים הוא רופא הילדים שלכם, שבוודאי מכיר אנשי מקצוע מיומנים באזורכם. בהצלחה ליאת

28/11/2011 | 11:18 | מאת: אמא של..

אשמח להמלצות באי מייל לפסיכולוגים מנוסים המטפלים בילדים באזור השפלה והמרכז. [email protected] עדיף כאלה הנמצאים בהסדר עם קופ"ח מכבי.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים