התחלה חדשה בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/05/2011 | 14:57 | מאת: יעל

שלום הילד שלי בן השנה ועשרה חודשים התחיל עכשיו גן בשפה העברית כאשר הגננת מדברת גם רוסית . במקור אנו מדברים רוסית וגם הילד מדבר יפה רוסית. עד עכשיו היה עם מטפלת בבית . אנחנו בשבוע קליטה כל פעם מגדילים רווחים ששוהה בגן. עד עכשיו הלך יפה ללא בכי קצת לא רצה לרדת מהידיים אבל הלך בכיף וגם אומר שרוצה ללכת וכיף לו. (עד כמה שניתן לסמוך על מילה של ילד)הגננת גם אומרת שהוא משתלב יפה למרות ששובב ולוקח מכולם דברים . ביום החמישי כשחזרנו הביתה לא רצה לצאת מהאוטו רצה לשבת באוטו נתתי לו קצת אבל הוא לא רצה לעזוב אמרתי איזה עשר פעם בסוף לקחתי אוטו וסגרתי את האוטו והוא התחיל כזאת סצנה נשכב על הרצפה הרביץ עם הראש באוטו הרביץ לי כשניסיתי לקחת אוטו על הידיים . בחיים לא היתה לנו התנהגות כזאת האם זה ההסתגלות או שרק עייפות זה היה לפני שינת צהריים אחרי האוכל או שבגן מדשאירים אןתו בוכה ? איך אפשר לדעת עזרי לי בבקשה

19/05/2011 | 14:48 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, הסתגלות למסגרת חדשה מעמיסה משא כבד מאד על מצבת הכוחות של הילד, במיוחד כשמדובר בפעוט - כמעט תינוק. עם או בלי קשר לגן, בנך מתקרב לגיל המתאפיין בהתקפי זעם ותסכול, הקשורים לפערים המכאיבים בין תחושת 'כל-יכול' מצד אחד, וחוסר אונים מצד שני. זהו גיל של מאבקי כוח סביב סוגיות של תלות-עצמאות, ולפיכך יתכן שמדובר בניצנים ראשונים של מה שאנחנו מכנים בהומור "גיל שנתיים הנורא". נסי לקרוא עוד על כך באתרי ההורות השונים, ואל תתרגשי יותר מדי. זה, כמובן, חולף מעצמו. הצורך בהצבת גבולות עקבית ויעילה נשאר חשוב גם בתקופה זו, ולכן אני מחזקת אותך ומעודדת אותך להישאר (גם מול התקפי הזעם) רגועה וסמכותית. כל טוב ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים