החבר שלי חיימיקו-בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/05/2011 | 21:10 | מאת: החבר שלי חיימיקו

שלום החבר שלי כבן עשרים ושש כותבת בפורום הזה בתור צעירה לכשלעצמה. בחור מכונן יש בו הכול ואני מאוד אוהבת אותו אנחנו רק 3 חודשים בייחד, לאחרונה הוא התחיל לפתוח בפני קלפים מה זאת אומרת? הוא גילה לי שיום אחד נכנס לפורום אנטרנטי בחרדה חברתית בטעות-וגילה שכל מה שכתוב שם פתאום נכון על עצמו-מה שאני מכחישה כמובן,הבן אדם פתאום מתחיל לפתח לי שהוא חרד חברתית שהוא אספרגר שהוא אישיות תלותית שהוא היפוכונדר וסכיזופרן ובקיצור אל תשאלי ד:ר מה הוא עושה לי,אני מאוהבת בו חזק והוא גורם לי כאב במצב הזה,יש לי הרגשה שהחברה הקודמת שזרקה אותו השאירה לו ממש מועקה עמוקה ואז הוא התחיל לחפש פתאום סיבות וכל מיי אחרים והגיע לזה אני לא יודעת איך להוציא את זה ממנו-בחור חתיך וחכם וחרוץ ובעל מקצוע ובעל הכול..אין כמוהו אני מאוד אוהבת אותו שייה לי בריא הוא מתוק אבל אני מתקשה להוציא את זה ממנו אז מה עושים דר?אני סטודנטית בראשית דרכי -רפואה-צריכה להצליח-הבחור הוא חלק מהחיים שלי כרגע במערכת יחסים וזה מפריע לי,ניסיתי לדבר איתו-הוא מודע לבעיה ואומר אני אשתנה אך כל שניה מזכיר לי אפילו בצחוקים כמה הוא אספרגר כמה הוא ח"ח וכל מיני אחרים-הוא כל הזמן כל היום פאסימיות והומור שחור ומה יקרה אם אשתו תזרוק אותו עם ילדה ומה יקרה אם כולם ישנאו אותו ומה יקרה אפ ככה ומה יקרה אם ככה שתבין שבכלל הוא לא קרוב חלילה לקשקושים האלה הוא לא מוכן ללכת לשירות פסיכולוגי כי אין לי כסף כסטודנט אני לא יודעת מה לעשות אני תלמידה מצטיינת-מצד אחד מתה עליו מצד שני לא רוצה לפגוע בלימודים מה אני עושה איתו? דר אנא עידוד בבקשה תגיד משהו טוב אורנית תודה רבה

14/05/2011 | 18:24 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אם את חושבת שהחבר שלך בסדר גמור ומדבר שטויות, המליצי לו על פניה לטיפול, כדי שיפתור את בעיותיו עם עצמו, ושחררי את עצמך מהצורך "להוציא אותו מזה". אם, לעומת זאת, משהו בהתנהגותו מדאיג אותך ומעורר בך ספקות לגבי עתידכם המשותף, תוכלי להתנות את המשך הקשר (לפחות בינך לבינך) בבירור מצבו הנפשי עד תום. למיטב זיכרוני, הקשר שלכם עוד בחיתוליו, ולכן תוכלי לתת לעצמך (ולכם) עוד זמן, ולבחון את יחסיכם בהמשך. בהצלחה ליאת

15/05/2011 | 00:09 | מאת: אני

ליאת שלום הבחור איננו עושה שטויות-הוא בחור רגיל לכלל דבר-חכם,חרוץ,יפה תואר,יש בו הכול,עוזר לאנשים מקסים פשוט מקסים רק כל הזמן מדבר על אספרגר חרדה חברתית היפוכונדריה סכיזופרניה פארנויה וכל מיני שטויו תשאנ יבטוחה שאין ל וואינו -הוא קרא את זה יו םאחד באנטרנט כי הוא איש מחשבים ולרגע כל מה שקרה החל מאמין לו והוא לא יוצא מזה הוא לא רוצה גם טיפול הוא שומע קלטות של איזה פסיכולוג אמריקאי אבל לא ממש שם עליהם תמיד, מה עושים? תודה רבה אני

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים