יצר הרסני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/05/2011 | 16:38 | מאת: שני

שלום השאלה לגבי ילד בן שנתיים וחצי שיש לו יצר הרסני -להרוס לפרק לקרוע שובר והוא אומר שהוא עושה את זה השאלה איך להתייחס ליצר הזה שלו?? שאלה שנייה נולד לו אח לפני חצי שנה והשבוע התחיל סוג של גימגום -הוא מפותח מאד ומאד וורבלי איך מתייחסיםלגמגום האם זה תקין -לא קרה שום דבר בגן או בבית ויש לצייין שזה בעיקר בתחילת מילה מתוך משפטים המון תודה על העצות

11/05/2011 | 22:57 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שני, פעוטות בגילו של בנך לומדים וטועמים את העולם באמצעות חקירה פעילה, הנדמית לעיתים כהרסנות או כסוג של 'דווקאות'. הצורך לפרק, לקלף, לנפץ ולקרוע, לא משקף בדר"כ דחף תוקפני, אלא צורך להתנסות ולפעול בעולם. כדי שההרפתקנות של הילדים לא תעלה לנו במחירים של ממש, עלינו לדאוג לסביבה בטוחה ומוגנת, שתאפשר לילדים הקטנטנים לפעול בחופשיות, ושתשאיר את חפצי הערך שלנו מחוץ להישג ידם של הילדים. ועדיין, כאשר אתם רואים אותו משמיד חפץ כלשהו, עצרו אותו מיד, אמרו "לא!" נחרץ, שאינו משתמע לשתי פנים. בעיני, אין טעם להעניש אותו על כך, אלא אם אתם משוכנעים שיש כאן התרסה אלימה כלפיכם או חוסר ציות מכוון. גם במקרה כזה, הייתי ממליצה על הרחקה קצרה מכם ("לא נעים לנו על ידך כשאתה מתנהג כך. תוכל לחזור לכאן מאוחר יותר, כשכולנו נרגע קצת"), או על סנקציה מותאמת ("כנראה שאתה עדין לא יכול להשתמש במספריים אם אתה גוזר בהם מה שאסור, ולכן עד להודעה חדשה לא תוכל להשתמש בהם"). בענין הגמגום, ממליצה להתייעץ בפורום "הפרעות בתקשורת" באתר זה. לטעמי, אין סיבה לדאגה, אך מוטב להתייעץ עם המומחים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים