פעוט "אוכל" בגדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/05/2011 | 11:53 | מאת: Tory

שלום רב, הבן שלנו בן שנתיים,מאוד פעיל, שמח,משחק יפה עם אחיו הגדול וחברים מהגן. אך לאחרונה, הגננת הפנתה את תשומת ליבנו שהוא אוכל חולצה. מכניס חולצה לפה ומוצץ אותה. בבית זה קורה מעט אך הרבה בגן. מה עלינו לעשות? האם זה יכול להצביע עם קושי כלשהו?

09/05/2011 | 17:45 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, מציצת אצבע, מוצץ, דש הבגד או קצה שמיכה, היא התנהגות נפוצה בשנות הילדות, ויש בה מרכיב מנחם ומרגיע. זה יכול לקרות במצבים של מתח, געגוע להורה, עייפות או קושי רגשי אחר המתעורר זמנית בגן (או בבית). בגיל שנתיים לא הייתי מתרגשת מזה יותר מדי, שכן מדובר בהתנהגות נורמטיבית. לכל היותר, אפשר לנסות לגשת אליו, להתייחס בחמימות למה שעובר עליו ברגע זה, ולהציע התנהגות חליפית מסיחה. לא בטוח שמוכרחים... חג שמח ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים