קשר עם חברה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/05/2011 | 13:10 | מאת: צופית

בני לומד בכיתה י. לאחר שיצר קשר עם תלמידת כיתה ט ציוניו צנחו מאוד והוא כבר לא מחובר ללימודים. עיקר עולמו זאת החברה החדשה והוא רוצה לבלות עימה את רוב זמנו. הוא כבר לא משקיע בלימודים כמו פעם ואפילו קצת מזלזל. מ-90 הוא ירד ל-60 או לנכשל. מה לעשות?

09/05/2011 | 01:28 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום צופית, ירידה כלשהי בציונים היא משהו שאפשר לצפות לו לאחר המעבר לתיכון, גם בשל עלייה במורכבות החומר הנלמד ובדרגות הקושי שלו, וגם בשל השינויים ב'פוקוס' האופייניים לגיל. מתבגרים נאלצים לתפקד עם תביעות אקדמיות הולכות וגדלות, בד בבד עם שינויים הורמונליים עצומים, התגברות הדחפים המיניים, וצרכים חברתיים ובינאישיים מוגברים. למרות האמור כאן, מרבית המתבגרים מצליחים לתמרן, במידה זו או אחרת של הצלחה, בין כל הדרישות הללו, ולתפקד בצורה טובה הן בזירה האקדמית והן בזו החברתית והבינאישית. אם אתם רואים שמשהו באיזון הזה הופר בצורה בוטה בשנה האחרונה, נסו לסייע לו, ולעודד אותו להדביק את הפערים בהתאם לקשיים. נסו להימנע מתוכחות, עונשים או איומים, או מהמשגת הקשר הזוגי שלו כבעיה שיש להיפטר ממנה. לטעמי, ככל שתכבדו את הבחירה הזוגית שלו, ותאפשרו לה מרחב ותוקף, כך תגבירו את הסיכוי שתהיה פניות גם לדברים נוספים. עם זאת, בכיתה י', הילד שלנו הוא עדיין ילד, הזקוק ליד מכוונת ונוכחות הורית סמכותית. הזכירו לו את חובותיו, הישארו עם אצבע על הדופק, ונסו לעזור לו למנן את היציאות שלו כך שיישאר זמן גם למילוי חובות בבית ובביה"ס. מאתגר אך אפשרי... בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים