ביתי בת 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/04/2009 | 22:14 | מאת: לילך

שלום רב, ביתי בת 5, בת להורים גרושים. בעברה , לפני כשנה + חוותה התעללות מינית מצד נער בן משפחה. כיום, לאחר שעברה שיחות עם מטפלת ומרפאה באומנות לשם אוורור רגשות בעבר, אני חשה, כי עדיין קשה לה. הבעיה שלי היא שאני לא מעוניינת להתחיל טיפול עם איש מקצוע אחד ולעבור לאחר והייתי מעוניינת לספק לה את שצריכה אצל מטפל אחד. אני חשה, כי עדיין מעלה את מקרה העבר וכי קשה לה גם בגלל דברים נוספים. אני חשה גם כי האב לא מתייחס לזה ביתר רצינות. על כל מקרה קבעתי פגישה עם איש מקצוע עו"ס שמתמחה בפגיעה מינית- רגשית בילד, אך משהו בי אומר לי שאולי דווקא כדאי לקחת אותה לאיש מקצוע שיכול לספק לה מענה לכלל הדברים שמציקים לה בהתאם לדברים שתעלה, כיוון שאני לא רוצה לבלבלה. מה דעתך? האם תוכלי באיזשהו אופן להעיר את תשומת ליבי ולעזור לי להגיע למקום הנכון? עו"ס/ פסיכולוג? אני חסרת אונים. בבקשה תשובתך.

21/04/2009 | 00:53 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לילך, קצת קשה לי להבין למה את מתכוונת כשאת מבקשת "מענה לכלל הדברים שמציקים לה". אנשי טיפול מורשים (פסיכולוגים קליניים, פסיכיאטרים, עובדים סוציאליים קליניים ומטפלים בהבעה) הוכשרו כולם לתת מענה לצרכים הרגשיים-פסיכולוגיים של לקוחותיהם. אני חושבת שאם את בוחרת איש מקצוע טוב ומיומן, המתמחה בטיפול בבעיות מסוג זה *אצל ילדים*, אפשר להניח שהצרכים של בתך יפגשו מענה טוב ומקצועי. לפעמים, למרבה הצער, יש בעיות שמלוות אותנו לאורך זמן, ואז ייתכנו מעברים בין אנשי מקצוע לאורך השנים. אני רוצה לקוות שבתך תתגבר על הפגיעה בה, וגם על טראומת הגירושין, מהר ככל האפשר. אך כדאי לזכור שגם אם נאלצים לעבור מפעם לפעם למטפל אחר, אפשר לשמור על רציפות ותחושת החזקה, כי מטפלים מקצועיים ואחראיים יודעים להעביר זה לזה את המידע הדרוש לטובת הלקוח ורווחתו. אל ייאוש, ודרך צלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים