פחדים מרעש של ילד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/04/2011 | 10:34 | מאת: ציפי

נכדי בן השנתיים פתח בחודשים האחרונים פחדים מרעשים, המתבטאים בשאלה "מה זה הרעש הזה" האמת מדובר ברעשים אמיתיים, שבדרך כלל אנו לא מתייחסים אליהם, דוגמה רעש מקרר ,מעבד מזון שואב אבק ,אוירון וכדומה.על פי הבנתי בגיל כזה לא נראה לי ,שצריך להבהל מקולות כאלה של יום יום אולי רק בפעם הראשונה לא בבאות.שאלתי היא ,האם זה נורמלי בגיל זה?האם דורש התייחסות מקצועית ואיזה?המון תודה על העזרה!!!!!

29/04/2011 | 01:10 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ציפי, יש ילדים המגלים רגישות רבה יותר לרעשיים, או כחלק מדריכות או עירנות-יתר, או כחלק מבעיה של רגישות אודיטורית. ברוב המקרים התופעה חולפת עם הגיל, ואינה דורשת התייחסות מיוחדת. בדר"כ גישה עניינית ("זה רק המקרר") ומרגיעה מספיקה, כמו גם התחשבות בסיסית בילד, ו-וויתור על מצבים/אירועים עתירי דציבלים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים