פחד מהאבטיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/04/2011 | 01:32 | מאת: נעמי

שלום רב.בתי בת השנתיים מפחדת לעמוד באמבטיה ולהתקלח מאז שראתה שם מספר חרקים קטנים (והיא הייתה אז בתקופה שפחדה מחרקים-ובזה אני אשמה, לא רציתי שתשחק איתם אז הייתי צועקת בבהלה כשהתקרבה אליהם כמו שצועקים כשילד מתקרב למשהו חם.)כיום היא אינה חוששת מחרקים כל כך אך היא עדיין מסרבת לעמוד או לשבת באמבטיה. אני נאלצת להושיב אותה עלי כדי לקלח אותה. אציין שנולד לה אח ב"ה לפני חודשיים, אז היא גם נהנית מהתשמת לב הנוספת מכל שהיא יושבת עלי כדי להתקלח.אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.. אשמח להדרכה.תודה

13/04/2011 | 17:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

היי נעמי, זה אכן נשמע קצת מצחיק, ואפילו חביב, כי נדמה לי שהצלחתי להעלות בדמיוני את הצווחה המבוהלת שלך מול בתך השולחת יד סקרנית אל חרקי האמבטיה הקטנים... כרגע, הגעתם באמת למצב אבסורדי, בו את צריכה להתקלח תמיד יחד איתה, ולשמש "גדר חיה" מגינה מפני החרקים. אני מציעה לעשות לזה סוף, ולהודיע (חד-צדדית!) שהנוהל הזה הסתיים. אפשר יהיה לעזור לה בהתחלה עם גיגית גדולה שתכיל אותה בנוחות, ותתן לה תחושת מוגנות של אמבטיה בתוך אמבטיה. יתכן שמעורבת כאן גם קנאה בתינוק החדש (מזל טוב!), מה שרק מחדד את הצורך להציב גבול, ולעזור לה לבסס בצורה בריאה את מעמדה כאחות גדולה, המקבלת שפע של תשומת לב דווקא בנסיבות בהן היא מתנהגת בהתאם לגילה. בהצלחה ליאת

14/04/2011 | 00:42 | מאת: נעחי

תודה רבה על המענה המהיר. בתי אינה מוכנה להיכנס לאף אמבטיה גם לא פלסטיק שהנחתי מחוץ לאבטיה הגדולה.. להכניס אותה בכוח לא נראה לי מתאים, היא צורחת ובוכה, ואם זה באמת מפחד אז לא יהיה נכון מצידי לעשות זאת אשמח לקבל הדרכה נוספת תודה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים