צפיה באתרים פורנוגרפיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/04/2011 | 11:14 | מאת: רותה

יש לי 2 מתבגרים בגיל 13 ו- 17. במסגרת מעקב שלי במחשב אחר האתרים שהם נכנסים אליהם ראיתי שביומיים האחרונים יש מספר כניסות רב לאתרים פורנוגרפיים. עד כה לא ראיתי כניסות כאלה (או שלא היו, או שהצליחו להסתיר ממני). אני יודעת שהתכנים האלה גלויים בפניהם בכל מקום כולל מחוץ לבית. בעבר שוחחנו על הסכנות בחשיפה לתכנים כאלה (עיוות המציאות, השפלת האישה, אלימות וכו'), ואני אחזור כמובן על השיחה הזו כעת. השאלה שלי היא האם לחסום את אפשרות הגישה לאתרים האלה מהמחשב הביתי ובכך להקשות עליהם את החשיפה ולהבהיר כי בעיני הצפיה באתרים כאלה היא שלילית, או להסתפק בשיחות?

08/04/2011 | 00:54 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רותה, חסימה יזומה של אתרי פורנו היא מבורכת בכל בית בו יש ילדים ומתבגרים, אך - כאמור - אינה מבודדת את הילדים הרמטית, בהיותם חשופים לתכנים אלה גם מחוץ לבית. לכן, חשוב להמשיך ולשוחח עם הילדים על מנת שיוכלו לשמור על עצמם וללהבחין בין תוכן ראוי לבלתי ראוי לצפייה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים