בעיות התנהגות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/04/2011 | 09:40 | מאת: אוריה

שלום לך יש לי ילד בן 4 שלאחרונה הוא מתנהג בצורה מאוד לא יפה ומביישת הוא מקלל בצורה אובססיבית הוא רק קם בבוקר בוא מתחיל לקלל וכמה שאני מדברת איתו זה לא עוזר כלום זה מאוד מאוד מפריעה לי מבייש אותי מה עושים?

04/04/2011 | 00:36 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אוריה, ילדים קטנים נהנים מאד מההשפעה המרשימה שיוצרות מילים מסוימות על המבוגרים. ילד בן ארבע עדיין אינו מבין את מלוא משמעותן של הקללות, והוא ממשיך לבטא אותן רק משום שהן מחלצות מהמבוגרים תגובות עוצמתיות - כעס, נאומים, תוכחות, בכי, עלבון, ולפעמים אפילו צחוק גדול. לכן, הנשק היעיל ביותר כנגד הקללות הוא *התעלמות מוחלטת*!!! כאשר בנך הקטן קם ומתחיל לקלל, הישארי עם פני ספינכס, אל תגיבי כלל, ועני לו כאילו ברך אותך בבוקר טוב. תוכלי לומר משהו כמו "בוקר טוב גם לך! אני אוהבת אותך!". אין לי ספק שהוא יופתע מאד, אולי יכעס, אולי יצחק, אך בוודאי יתפלא מאד שלא מגיע מטר התוכחות הרגילות. נסי זאת במשך שבוע באדיקות, מבלי להעיר שןם דבר, מבלי להיעלב, מבלי להתייחס. את מוזמנת לדווח איך הלך. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים