שליטה בכעסים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/03/2011 | 08:29 | מאת: איה

בני בן ה-8 סובל מADHD,מטופל בריטלין.סובל מהתפרצויות הזעם ואינו מסוגל לשלוט בעצמו, עד כדי כך שדורשים ממני להגיע לעתים ולקחתו מבית הספר, בארוע האחרון התפרצות זעם כלפי הילדה בכיתה תוך כדי קללות איומות ואיומים פיזיים קשים, השנה הורחק אין ספור פעמים מבית הספר, השתתפנו בסדנה לתמיכה לילדי ADHD, הארועים אינם קבועים אך חוזרים על עצמם. מבחינת ההישגים הלימודיים - אחד הטובים בכיתה, ממוצע 9...........

26/03/2011 | 22:13 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום איה, כמו שבוודאי למדתם בסדנה, ילדים עם ADHD סובלים מקשיים רגשיים עצומים, מאימפולסיביות, ותסכול רב על בסיס יומיומי כמעט. ריטלין נותן מענה ככל הנוגע להארכת טווח הקשב, אך לפעמים אין בו די. במצבים דוגמת זה שאת מתארת, הנטייה היא להמליץ על טיפול רגשי פרטני, ואולי גם סיוע תרופתי נוסף, לאחר התייעצות עם פסיכיאטר ילדים. אני מציעה לפנות להתייעצות עם גורם מקצועי, פנים אל פנים, ולחשוב על התערבות הולמת. חשוב לציין שלעיתים קרובות המטפל הפרטני (פסיכולוג ילדים קליני, פסיכיאטר ילדים או מטפל בהבעה) יוזם קשר עם גורמים בביה"ס כדי לגבש תכנית מקיפה ומתואמת, לרווחת הילד וסביבתו הקרובה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים