חוששת להתגרש בגלל הילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/03/2011 | 11:05 | מאת: אורלי

ליאת שלום בתקופה האחרונה אני ובעלי מדברים על גירושין, אך אני חוששת בגלל שני ילדי. יש לנו שני ילדים קטנים בני 3 ושנה וחצי. וההיתי רוצה לדעת איך אנו עושים את הדבר נכון מההתחלה בכדי לא לפגוע בילדים שזה נושא רגיש מצידנו. השמח אם תעני לי תשובה למייל בברכה אורלי

22/03/2011 | 19:32 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אורלי, תשובות לפניות הנעשות דרך הפורום נענות כאן, ולא דרך המייל האישי, בין השאר כדי שגם הורים אחרים יוכלו למצוא בהן מענה. גירושין הם תמיד עניין כאוב, בעיקר כאשר יש ילדים בתמונה. לכן, לפחות למענם, רצוי לבחון היטב אם עשיתם הכל כדי לשמור על המשפחה שלכם, כולל פנייה לייעוץ נישואים או טיפול זוגי. במידה ואכן הגעתם לנקודה בה החלטתם שאין לכם כל עתיד משותף כבני זוג, יהיה עליכם לפעול לפירוק המשפחה באופן שיאפשר לילדים להמשיך בשגרת חייהם במינימום נזק. המחקרים מראים שאחד המנבאים העיקריים של התאוששות והסתגלות טובה אצל ילדי המתגרשים, זו יכולתם של ההורים לתקשר ולשתף פעולה לטובת ילדיהם גם לאחר הפרידה. עויינות ומאבקים בלתי פוסקים מקשים מאד על ילדים בכל גיל, וחשוב להימנע מהם ככל האפשר. לגבי ההמשך, יהיה עליכם לפעול בהתאם לנסיבות הפרטיות שלכם, ליצור עבור ילדיכם שגרה יציבה נוסכת ביטחון, בה שניכם תמשיכו לקחת חלק פעיל ומשמעותי בחייהם. מקווה שכל החלטה שתקחו תביא בחשבון את טובתם, גם אם יהיו כרוכים בכך וויתורים ופשרות. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים