בן 17 שחושב שהוא סובל מחרדה חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/03/2011 | 11:46 | מאת: סימונה

שלום רב,בני בן ה17 לומד פסיכולוגיה.באחד השיערוים התארחה פסיכולוגית שחילקה להם שאלונים בנושא חרדה חברתית.בני בא הביתה בוכה משום שהיא ענה בחיוב על כמה מהסעיפים והוא חושש שהוא סובל מחרדה חברתית.הוא הולך ברצון לביה"ס,משחק כדורסל בקב' מקומית,יש לו 2-3 חברים טובים.איך אפשר להרגיע אותו?לפי דעתי צריך לחזק לו את הביטחון העצמי(יש אנשי מקצוע שמתמחים בזה?) תודה.

07/03/2011 | 22:23 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום סימונה, סטודנטים לרפואה ופסיכולוגיה עלולים לסבול מהתסמונת המוכרת (ולעיתים חיננית) של אימוץ סימפטומים שונים עליהם הם קוראים בספרי הלימוד. הפרק הראשון בספר "שלושה בסירה אחת" מציג באור משעשע במיוחד את הנטייה הזו אצל סטודנט לרפואה, המאבחן את עצמו כסובל מכל מחלה אפשרית מא' ועד ת'. ועם זאת, למרות החיוך, בהחלט יתכן שבנך סובל מסימפטומים חרדתיים, המאפשרים לו לתפקד ברמה סבירה, אך בכל זאת פוגעים כך או אחרת באיכות חייו. חרדה חברתית (וחרדה בכלל) זה לא סוף העולם, והן ניתנות לטיפול קצר יחסית ויעיל. אני מציעה לאפשר לו שיחה אחת או שתיים אצל איש מקצוע מיומן, פסיכולוג קליני או פסיכיאטר ילדים, שיוכלו להעריך אם אכן מדובר בהפרעת חרדה או בדאגה חולפת שהתעוררה מול השאלון שמילא. שיחות עם איש מקצוע בהחלט יכולות לתרום גם לבטחונו העצמי, אך במקרה כזה לא מדובר במפגש בודד אחד או שניים, אלא בתהליך ממושך יותר. בהצלחה ליאת

08/03/2011 | 12:01 | מאת: סימונה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים