מישהו יכול לעזור לי( לנו)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/02/2011 | 22:11 | מאת: אריאל

שלום שמי אריאל (שם בדוי) ויש לי חבר בן 15 שחיי בפינימייה והוא יוצא הבייתה פעם בשבועיים חמישי שישי שבת והוא לא פעם אחת שאל אותי '' יש סכין?'' שאלתי אותו:''למה?'' הוא אמר לי:''כדי לידקור את עצמי'' אמרתי לו ''אים תמות מה אני עהשה?'' ואז הוא ירד מיזה ויש לו סיפור חיים מאוד קשה אנסו אותו ואמא שלו הרביצה לו עים חגורה ביגלל זה הוא בפנימייה לא שהוא עשה משהו ואני מאוד מאוד מאוד דואגת לו תודה לכול מי שיעזור אריאל

28/02/2011 | 16:21 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אריאל, את חברה טובה! נער שמבקש לפגוע בעצמו מאותת בדרך זו על מצוקה, ועל קושי להתמודד איתה ביעילות. לעיתים קרובות, פגיעה עצמית (דקירה, חיתוך, פציעה עצמית), יותר משהיא משקפת רצון למות, מעידה על המשאלה להפסיק את הכאב הנפשי, ולהביא לסוג של פורקן. הצרה היא, שמה שמתחיל כניסיון להביא להקלה מיידית בטווח הקצר, הופך לצרה בפני עצמה בטווח הארוך, והופך את החיים לקשים וכאובים יותר. אני חוששת שהחבר שלך חייב לקבל עזרה, ובעיני נכון יהיה ליידע את צוות הפנימיה, או כל מבוגר אחראי אחר הקשור לנער, על חומרת מצבו. נסי לברר מיהם המדריכים בפנימייה, וליידע אותם, ובמידת הצורך התקשרי להנהלה. בהצלחה רבה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים