ילד בן 7 עם בעייה חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/02/2011 | 13:04 | מאת: yaf111

אשמח ליעוץ,הילד שלי בן 7 מקסים וחכם.הבעיה שלו היא חברתית הוא לא ניגש לילדים שלא מכיר רציתי לשים אותו בצהרונית והוא סירב מכיוון שאין לו חברים מהכיתה.הוא לא מוכן ללכת לשום מקום אם אין לו חבר שהוא מכיר .הייתי רוצה לדעת איך אפשר לעזור לו,הוא מאוד ביישן .אח שלו בן 4 מבקש בשבילו דברים במכולת כי הוא מתבייש ומשתמש במושג אני מפחד. אשמח לעזרה.

28/02/2011 | 01:21 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, ביישנות היא אחת התכונות האנושיות, וככזו, היא עלולה להכביד על האדם הביישן וללוותו במידה מסוימת כמעט כל חייו. מסתבר שגם הביישנים הגדולים מצליחים ברוב המקרים ליצור לעצמם חוג חברים קרוב, שבו הם מרגישים טוב ובטוח. אני חושבת שהפיתרון של חבר קרוב ומוכר כ'בולם זעזועים' הוא רעיון טוב, בהיותו מרכך קצת את הסיטואציה המאיימת. במקביל, אפשר לנסות לעזור לו 'לשחוק' קצת את הפחד והביישנות, באמצעות משימות קטנות ולא מאד מאיימות, שיאפשרו לו תחושת הצלחה. נסי להתעקש מדי פעם שיילך למכולת בעצמו, וחזקי אותו באמצעות שבחים ופרסים קטנים, כתמריץ. ועוד דבר - נסו להימנע מלפצות אותו או לפנק אותו מתוך רחמים, וכך לא 'תתגמלו' בטעות התנהגויות של הימנעות ופחד. כאשר הוא מבקש להימנע מאירועים או מצבים לא נוחים עבורו, עודדו אותו לנסות, ואם הוא בוחר להימנע, כבדו את בקשתו מבלי לפצותו על ההפסד. כך יש סיכוי טוב יותר להניע אותו לשינוי. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים