חרדות ופראנויות (בן 15)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/02/2011 | 21:27 | מאת: יובל

שלום, בזמן האחרון (שנה בערך) יש לי כל הזמן פראנויות וחרדות בנושאים מאוד מפגרים ולא הגיוניים שמפריעים לי מאוד כל הזמן. למשל אני תמיד בטוח ששכחתי לשים משהו בתיק בית ספר, אני בטוח שדילגתי על שאלה במבחן, בטוח שלא כיביתי את האור בשירותים וצריך ללכת שוב לבדוק, בטוח שמשהו נפל לי מהתיק או שהתיק שלי לא סגור, וזה תמיד חוזר למרות שאני בודק 1000 פעם שהכל בסדר. לפעמים אני גם בטוח שבכיתה מרכלים עלי וצוחקים עלי מאחורי הגב. בשבוע האחרון פתאום התחלתי לדאוג ולפחת שאולי יש לי סרטן או מחלות אחרות וזה מאוד מדאיג אותי למרות שאין לי סיבה לדאוג. כל החרדות האלו ממש מפריעות לי לסדר היום וזה תמיד מוציא אותי משלווה ומכניס אותי לדיכאון, בעיקר החשיבה על המחלות. זה גם מוריד לי את המוטיבציה להשקיע בלימודים כי החרדות האלו באמת גורמות לי לא להיות מרוכז במבחנים ולכן אני באמת מדלג בטעות על שאלות. איך אני יכול לגרום לחרדות האלו להיעלם ושאני שוב יחזור לחיים שלווים ובטוחים ללא דאגות סתמיות?

28/02/2011 | 01:10 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יובל, התסמינים שאתה מתאר יכולים להיות קשורים לבעיה מוכרת הנקראת "הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית" או "הפרעה טורדנית-כפייתית" (OCD), הניתנת לטיפול. מדובר בסוג של מחשבות טורדנית ופולשניות, אותן מתקשה האדם לסלק מתודעתו, וכדי להתמודד עם החרדה שהן מעוררות, הוא מבצע סוגים שונים של 'טקסים' כפייתיים המתבצעים באדיקות ובחזרתיות (כמו למשל, במקרה שלך, בדיקות אינסופיות). אפשר לטפל בבעייה זו הן באמצעות תרופות נוגדות חרדה, הן בטכניקות קוגניטיביות-התנהגותיות (טיפול שיחתי הכולל גם משימות מחשבתיות ומעשיות), והן בשילוב של שני אלה יחד. אני ממליצה מאד על פנייה לפסיכיאטר ילדים או פסיכולוג ילדים קליני, שיוכלו להעריך את אופי ההתערבות שתתאים לך. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים