כיצד ניתן ללמד ילד בן 6 "לצאת מהמסגרת" ולפעמים לכל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/02/2011 | 18:26 | מאת: אורי

בננו בן ה-6 ילד מקסים. הציג במשך שנים תלות מוגברת וקשיי הפרדות מאמא. לאחרונה הגענו לתובנה כי אנחנו מזהים אצלו קושי רגשי גדול להכיל "יציאה מהכלל". הוא מאוד מאוד מקפיד על כללים, ומודד כל אחד אחר באותה אמת מידה, בין אם זו אחותו בת השלוש ובין אם זה ילדים אחרים בכיתה (א'). לדוגמה: הוא לא יקום ממקומו בכיתה להגיד למורה שיש לו פיפי גם אם זה ממש דחוף אלא ישב ויצביע עד שיפנו אליו. כיצד ניתן להראות לו שלפעמים יש מצבים שדורשים "יציאה מן הכלל" ושהם לגיטימיים (למותר לציין שניסינו להסביר לור את זה) אבל הוא לא יכול להתמודד עם זה רגשית ואף איים לברוח מהבית ואף דברים גרועים מכך.

23/02/2011 | 01:12 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אורי, ילדים בגיל של בנך מתאפיינים בחשיבה קונקרטית ובמידה רבה גם סכמטית. מבחינה זו התנהגותו, הנצמדת לכללים, היא תואמת-גיל. לא הבנתי מדוע הוא מאיים לברוח מהבית "ואף דברים גרועים מכך". האם יתכן שהוא חווה אתכם ביקורתיים ושיפוטיים מדי? נסו לסמוך עליו מעט יותר, ואף לחזקו על יכולתו לפעול לפי הכללים. עם הגיל תגיע גם היכולת להתגמש. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים