התנהגות ילד בן תשע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/02/2011 | 12:55 | מאת: אמא

שלום, בני הבכור הוא עדין ורגיש. אומנם הוא אוהב את הדברים השייכים למגדר שלו כגון, משחקי בנים,כדורגל, קראטה, תחפושות בנים, בגדי בנים, צבעים ודברים השייכים לבנים, אבל מטרידה אותי ההתנהגות העדינה שלו והרגישות שלו,וחוסר הביטחון שלו, ולפעמים הוא בא אלינו למיטה בלילה ורצה לישון איתנו. הוא ילד מקובל על חבריו ועצמאי. האם זו התפתחות תקינה ולמעשה כך אמור להתנהג בן תשע עד שהוא הופך לנער ואז לגבר? או התנהגותו מעידה על דבר לקוי או סימן לנטייה מינית הפוכת מגדר בעתיד? האם ילד בן 9 הוא עדין ורגיש בגלל שהוא ילד עדיין וצריך לחכות שיתבגר עוד? שהוא נולד מאוד עטפנו אותו וריפדנו אותו בצמר גפן, היינו מסכימים שישן איתנו במיטה ואז מעבירים אותו למיטתו. האם יש לכך קשר למה שקורה היום?

21/02/2011 | 15:03 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, עדינות ורגישות הן תכונות אישיותיות, והן מאפיינות גברים ונשים ללא קשר לנטיותיהם המיניות. חוסר ביטחון ומעבר למיטת ההורים (בגיל תשע) הם דברים שכדאי לטפל בהם, בעיקר כדי לשפר את איכות החיים של הילד ומשפחתו. בברכה ליאת

21/02/2011 | 22:30 | מאת: אמא

תודה רבה, איך ניתן לשפר ולטפל בחוסר ביטחון של ילד? מה לעשות כדי שיפסיק לבוא ולרצות לישון במיטתנו? אגב, זה לא קורה כול יום. אולי פעמיים בחודש

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים