בתי בת השלוש- עצובה מאוד בזמן האחרון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/02/2011 | 13:03 | מאת: אפרת

יש לי ילדה בת שלוש קצת שובבה, מלאת מרץ שלא יושבת רגע אחד, חמודה, אוהבת לשחק ולעשות כל מה שבני גילה עושים. אומנם למעלה משבוע אני מגלה עליה סימני עצבות עייפות חולשה ורצון לישון כל הזמן (והיא ילדה שלא ישנה צהריים בכלל לא אוהבת). בגן בוכה מרבית הזמן ושוכבת לה בשקט ולא משחקת, מרגיש לי ולגננת שעובר עליה משהו רציני.. מבחינה גופנית-היא מתלוננת שכואבת לה הבטן, הגרון, אבל הרופא לא מצא כלום וטוען שהיא בריאה ובסדר. טרם עשיתי בדיקות דם, אעשה זאת השבוע. אך ברצוני לשאול אותך- מה יכול לעבור על הילדה שלי? מה קורה איתה? היא יכולה לחוות סוג של "דיכאון" בכלל? או שאולי קרה לה משהו או מישהו עשה לה משהו ואני לא יודעת? קצת קשה לדובב אותה כי היא לא מספרת הרבה.. תעזרי לי תודה. אפרת

15/02/2011 | 23:05 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אפרת, דיכאון של ילדים בדר"כ נראה אחרת מזה של המבוגרים, והוא יתבטא בעצבנות, אי שקט ושינויים בהרגלי האכילה והשינה. הייתי מתמקדת כרגע בבירור הגופני, ורק אם תישלל לחלוטין בעיה בריאותית, אפשר יהיה לפנות לערוץ הנפשי. כמובן שלא אוכל לדעת מה קרה לה. תיאורטית - כל טווח האפשרויות פתוח, ולצורך אבחנה יש צורך בהתייעצות עם גורם מקצועי פנים אל פנים. בריאות ליאת

21/02/2011 | 13:00 | מאת: א

אני מודה על התשובה. תוצאות בדיקות הדם יצאו תקינות. אך עדיין היא עייפה כל הזמן ורוצה לישון, אומרת "אוף" מרבית הזמן ואייני יכולה להצביע על בעיה מסוימת או משהו שמטריד אותה, אך שמנו לב כי היא נוגעת באיבר מינה כל הזמן. יודעת אני שבגיל זה (3) הם מגלים את עצמם אבל עד כדי כך?

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים