קשיי הרדמות אצל בת 12

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/02/2011 | 09:00 | מאת: רוית

שלום רב . יש לנו ילדה בת 12 מקסימה ומלאת בטחון .בחודש האחרון היא לא מצליחה לישון בחדר שלה וישנה איתנו בחדר על מזרון בטענה שהיא לא מצליחה להרדם , זה נמשך כשבועיים ואז היה שבוע רגיעה שהיא חזרה לישון במיטה שלה והכל היה בסדר . ביומיים האחרונים שוב היא ירדה לישון איתנו ואתמול בלילה היתה היסטריה בכי וצעקות שהיא לא מוכנה לישון בחדר שלה והיא מפחדת . היא לא יודעת להסביר ממה היא מפחדת אבל היא לא מוכנה בשום אופן לישון במיטה שלה אלא אם אני ישנה על ידה . המצב רק הולך ומחמיר ואשמח לשים לו סוף . תודה רבה רוית

01/02/2011 | 23:57 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רווית, לפעמים, הצפה פתאומית של פחדים בגיל כזה, מתעוררת בתגובה לטריגר כלשהו (סרט, פריצה, מקרה מוות, שמועה או אירוע מאיים אחר כלשהו אליו נחשפה ישירות או בעקיפין, ואפילו חלום רע). חשוב לנסות ולהבין את מקור הפחד, ולתת מענה ענייני. אם קשה לה לשתף, אפשר להביע נכונות ללכת לקראתה ולסייע, אך מבלי להשתעבד לפחד או לבסס הרגלים חדשים. ככלל, עדיף (בעיני) לסייע לה בחדרה, גם אם זה יהיה כרוך בשינה לצידה למשך מס' ימים. נסו להחליט מראש על שבוע (בלי לומר לה זאת), ועשו זאת ללא וויכוח. אפשר לומר משהו כמו "אני מסכימה לישון איתך בחדר עד שתרגעי", ללא כעס או ביקורת. עצם הידיעה שאת שם איתה, תרגיע אותה, ותאפשר לה להחזיר לעצמה את היכולת לישון בביטחון לילה מלא ללא יקיצות. לפעמים, הנכונות המלאה שלנו להתגייס, היא לבדה עונה על צורך כלשהו, שבא על סיפוקו ונסוג מעצמו. השתדלי להימנע מכל 'תגמול' נוסף (פינוק, פיצוי, דיבור יתר או תשומת לב מיוחדת) מעבר לשינה לצידה. לאחר שבוע, ללא כל הכרזה מיוחדת, חזרי לחדר השינה שלך. אם תהיה מחאה, אמרי בקצרה שאת שומרת עליה מחדרך. בואי נקווה שתהיה רגיעה. את מוזמנת לעדכן בהצלחה וליל מנוחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים