מריחות קקי על התחתונים אצל בת 4.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/01/2011 | 19:31 | מאת: אתי

שלום ליאת, בתי בת ה4.5, גמולה זמן רב גם בלילה, אבל יש המון מריחות של קקי על התחתונים. (כמה פעמים ביום). בעבר טופלה ע"י מרפאה בעיסוק בשל קשיים בויסות החושי, והתעקשות שלה שלא נחליף חיתולים עם בקקי. טיפול בדיאטה סנסורית עזר לה וגם לנו (מבחינת המודעות שלנו). לפני מספר חדשים התיעצנו עם פסיכולוגית התפתחותית בגלל החשש שהיא מפתחת אנקופרזיס. היא ייעצה לנו להתייחס בקבלה מוחלטת לבריחות של הקקי, ולהגיב בענייניות. מאז אכן יש שיפור, אבל יש עדיין בעיה לא פתורה. שאלותי: מה כדאי לעשות? האם יש משהו פיזיולוגי שכדאי לשלול? יש לציין שמאז היותה תינוקת עשתה קקי הרבה ובקלות (הלוואי על כולנו). מודה לך מראש על תשובתך אתי

11/01/2011 | 00:06 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אתי, לפני טיפול פסיכולוגי באנקופרזיס או הצטאות, אנו מחוייבים להפנות את הילד לבדיקה רפואית, לשלילת בעיה פיזיולוגית המשפיעה על יעילותם של שרירי הסגור. רק אז אפשר לדבר על בעיה פסיכולוגית, הגם שהסיכוי לכך באמת גדול יותר. אם מדובר "רק" במריחות קלות, הייתי מציעה להשקיע באימון הילדה בניגוב יעיל יותר, אולי בעזרת מגבונים לחים, או בהחלפת התחתונים בכוחות עצמה. המשיכו לטפל בנושא באופן ענייני, ללא תגובות כלשהן (חיוביות או שליליות) כדי 'לנקות' ככל האפשר רווחים משניים מצד אחד, או פוטנציאל לפגיעה בדימוי העצמי, מצד שני. הבשורה הטובה היא שזה לא יימשך לנצח... בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים