בני בן 8 ו-3 חודשים מפחד(עוד דבר ששכחתי לציין)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/12/2010 | 22:00 | מאת: גלית

שכחתי לציין שעד גיל 5 הוא היה הולך לחברים.ומאז הוא התחיל לפחד ללכת לחברים הוא אומר שהוא יתגעגע אליי והוא מפחד לא לראות אותי ושאני רחוקה.(אפילו שזה באותו היישוב) הוא התחיל ללכת ל-3 חברים בודדים ולאף אחד אחר הוא לא מוכן. בכיתה א' היה להם טיול והוא לא היה מוכן ללכת לבד וסבתא שלו התלוותה אליו. לפני יומיים היה לו טיול והוא רצה שסבתא שלו תבוא איתו והמורה אמרה שלא כדאי צריך לתת לו להתמודד. ולבסוף יצא שהוא לא הלך,למרות שניסיתי לשכנע אותו בממתקים ושאני יביא לו פלאפון שיידבר איתי שום דבר לא עזר. ניסיתי לשוחח איתו למה זה ככה ממה הוא חושש או מפחד והוא פשוט אומר לי אני מפחד לא לראות אותך ושאני אהיה רחוק ממך ואם סבתא היתה באה הייתי הולך. אני לא יודעת ממה זה נובע אבל אני משערת שזה כתוצאה מכך שהוא ראה תמונה של סבא שלו ז"ל ושאל את הסבתא שאלות איך הוא מת?ואז סבתא אמרה כי הוא היה חולה ומבוגר אז הוא התחיל לשאול אם גם אני ימות שאני אהיה זקנה ופשוט התחיל לפחד שאולי הוא לא יראה אותי יותר. יכול להיות שזה חרדת נטישה?אני לא יודעת כי הוא מפחד בדברים מסויימים ואם הוא הולך ל-3 חברים ז"א שאין לו חרדת נטישה אחרת הוא לא היה הולך בכלל לא? אני זקוקה לתשובות לגביי שתיי השאלות ששאלתי אותך תודה

01/01/2011 | 16:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

אני חושבת שלא מדובר בחרדת נטישה אלא בחרדה כוללת, המחריפה כאשר הוא מתרחק ממך. העובדה שהוא הולך לחברים מסוימים משמחת, ויש לעודד אותו להמשיך בכך, ללא ביקורת על כך שזה "רק" לשלושה. זכרי שבכל חרדת פרידה יש מרכיב חזק של חרדה גם אצל ההורה, וכאמור, אני ממליצה לטפל בזה בעזרת איש מקצוע מיומן. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים