tel aviv

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/12/2010 | 23:57 | מאת: tami

שלום ד"ר .אני מאוד מפריה שיש לי כול הזמן הסמקה מול האנשים.בגלל זה אני לא מדברת בחלל.איזה טיפולים יעזור לי שלא יהיה לי הסמקה.בזמן אחרון זה עוד יותד התחיל.

24/12/2010 | 14:34 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, הסמקה היא בדרך כלל ביטוי למבוכה, ביישנות או חרדה חברתית. יש אנשים הנוטים לכך יותר מאחרים, והידיעה שתיתכן הסמקה רק מגבירה אצלם את הלחץ והחשש בנוכחותם של אנשים רבים. הדרך הטובה ביותר לטפל בזה היא ללמוד לחיות עם זה בשלום, לקבל בשלווה את האפשרות שאסמיק קצת מדי פעם, וללמוד להירגע במהירות ולחזור לנקודת הבסיס (baseline) שלנו. אפשר להתאמן על כך לבד, או להיעזר בטיפול פסיכולוגי. במקרים קיצוניים, אפשר להיעזר בתרופות נוגדות חרדה, אותם יוכל לרשום לך פסיכיאטר או רופא משפחה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים