שתיקה ארוכה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/12/2010 | 23:30 | מאת: ימית

בתי בת 10 וחצי, ילדה רגילה, אינה מדברת כלל בכיתה/בי"ס ממחצית שנת גן חובה, לא עם המורה ולא עם חברות. לפני כן היא דיברה עם חברות, הייתה ביישנית אך לא כמו היום. בבית היא מדברת ב"ה בשביל כולם. היינו בטיפול פרטי(שיטת אלבאום) לפני שנתיים שארך כמעט שנה. זה עזר לה קצת אך עדיין יש מחסומים. אודה על קבלת ייעוץ איזה טיפול היא צריכה

22/12/2010 | 01:35 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ימית, "אילמות סלקטיבית", בעיקר כשהיא נמשכת זמן רב, מחייבת התייחסות וטיפול מתאים, ע"י איש מקצוע מיומן. הטיפול יכול להיעשות ע"י פסיכולוג ילדים קליני מהגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, המתמחה בעבודה עם הפרעות חרדה, ע"י תרפיסטים בהבעה (אמנות, מוסיקה, וכד'), ע"י חלק מקלינאיות התקשורת (אם ההימנעות מדיבור כרוכה בלקות שפתית כלשהי), וגם ע"י פסיכיאטרים של ילדים, היכולים לשלב לעיתים טיפול תרופתי נוגד חרדה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים