חוסר בגרות של בת 10

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/12/2010 | 19:20 | מאת: שלי

שלום, בתי הבכורה בת 10 וחצי, ואני נתקלת איתה במגוון בעיות שלדעתי מסתכמות כולן בהעדר בגרות רגשית-נפשית - שליטה דלה בדחפים (גניבות,שקרים), העדפה להתחברות עם ילדים קטנים ממנה בגיל ולא כ"כ מסתדרת עם בנות כיתתה, קנאה באחיה הקטנים ומשאלה מפורשת מדי פעם להיות בת יחידה, קושי לשלוט ברגשות של כעס וקנאה, קושי להתפשר ולוותר, השתטויות בפני חברים ואורחים. עם זאת היא בוגרת בדברים אחרים כגון עצמאות ואחריות בטיפול באחיה. לא פנינו ליעוץ עד היום כי חשבתי שזה יעבור עם הגיל. האם להמשיך לחכות? אולי זה לא חוסר בגרות אלא בעיות אחרות של רצון עודף בתשומת לב? (היא מקבלת הרבה תשומת לב בבית וחיזוקים חיוביים) האם את ממליצה לטפל לפני שתיכנס לגיל ההתבגרות ויהיה לה עוד יותר קשה? תודה רבה מראש.

15/12/2010 | 02:32 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שלי, על פניו, התיאור שלך מעלה 'ניחוח' של מצוקה רגשית וקריאה לעזרה, יותר מאשר מניפולציה. חשוב לזכור שילדים זקוקים מאד לתשומת לב, והצורך הזה לגיטימי ומבקש מענה מדויק ככל האפשר. גם אם אתם נותנים בבית הרבה חיזוקים ותשומת לב, נשאר אצלה כנראה חלק כאוב שלא פוגש מענה הולם. אני ממליצה על התייעצות עם פסיכולוג ילדים, איתו תוכלו לחשוב על אופי ההתערבות - טיפול פרטני, הדרכת הורים, או שניהם גם יחד. בהצלחה רבה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים