גמגום חוזר-בעיה פסיכולוגית?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/01/2009 | 12:22 | מאת: אמא מוטרדת

שלום, בתי בת 3 וחצי. בעבר עברה שתי "תקופות" של גמגום יחסית קשה ויצאה מזה לבד ומדברת יפה ושוטף (כלומר אין בעיה קלינית). לאחרונה שוב החלה עם גמגום קל (בעיקר כשהיא פונה לאחיה--היא "מגמגמת" את שמו). איך אפשר לדעת אם יכול להיות שמדובר בבעיה פסיכולוגית? (משהו מלחיץ אותה למשל .לא מזהה כרגע איזשהוא שינוי שיכול לגרום לכך.)

13/01/2009 | 00:15 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לך, גמגום קל נפוץ מאד בקרב ילדים בגיל הרך. הוא יכול לשקף קושי רגשי חולף או הפרעה בשטף כתוצאה מתהליכי התפתחות נורמטיביים. קרוב ל- 80% ממקרי הגמגום בגיל הרך חולפים ללא התערבות (והמקרה שלכם מחזק זאת). מאחר ש אינך מזהה כל גורם לחץ נראה לעין, המתיני בסבלנות - מבלי להעיר או לתקן - עד שהתופעה תחלוף. אם הגמגום ממשיך בעקשנות לאורך זמן אפשר להתייעץ עם קלינאית תקשורת. במידה ויופיעו סממנים נוספים המרמזים על מצוקה (הרטבה, שינוים במצב הרוח, שינויים בהרגלי האכילה או השינה, וכד') התייעצי שוב. בשמחות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים