סכסוכים בין אחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/11/2010 | 11:09 | מאת: מירה

שלום.יש לי ילדה בת 9 והיא הבכורה ובן בגיל 7 הוא שני בסדר הם כל הזמן מסתכסכים על כל דבר בתחושה שלי אני מרגישה שהבת מאוד מקנא בבן את הסיבות לזה קשה לי לנחש כי יש המון דברים אבל איך אפשר לטפל בסכסוכים בין הבנים כי זה מאוד מעצבן.תודה מראש.

23/11/2010 | 23:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מירה, אני מעתיקה למענך תשובה שנתתי כאן, בפורום, בעבר לשאלה דומה - מריבות בין אחים משקפות לעיתים קרובות ברית מוזרה ביניהם, שמטרתה לזכות באהדת ההורה ובמעורבות שלו. אני מבינה ומסכימה עם רצונך להוקיע ביטויי אלימות, ורצוי מאד להגיב לה באופן עקבי ונחוש. במקומך, הייתי עושה מאמץ להגיב *תמיד* לשניהם, ללא קשר למי התחיל, מי הרביץ ומי הלשין. תוכלי להגיב לכל מריבה אלימה בסנקציה שתכוון *לשניהם*, כמו למשל בהתרחקות שלך ("לא מעניין אותי מי התחיל, לא נעים לי אתכם כשאתם מכים וצועקים, אני הולכת לחדר שלי לנוח"), במניעת בילוי משותף ("חבל שאתם רבים ככה. התקלקל לי כל המצברוח ולא בא לי ללכת כבר לקניון/לסרט/לבריכה. ננסה שוב מחר"). עליך לצפות להגברת הווליום ולפרובוקציות בניסיון להחזיר אותך לעמדת השופט. הגיבי בשקט ("זה פשוט לא מעניין אותי. אשמח להיות איתכם כשתרגעו"), והשתדלי לגרום להם להאמין שבאמת לא אכפת לך. אני יודעת שזה קשה, אבל זה בהחלט אפשרי, ועובד. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים