ילד בן 9

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/11/2010 | 20:52 | מאת: ט.ח

שלום , בני בן 9 כיתה ד'.בקייץ עברנו דירה+בית ספר חדש. יש לבני בעיה רפואית ברגל, עבר מס' ניתוחים האחרון בסוכות (אשפוז יום).הצטבר אצלו הרבה מאוד כעס עלינו, עלי (אמא) בעיקר, צורח עלינו מקלל אותנו מאשים אותי (בעיקר) בהכל.מאוד אגרסיבי גם עם חברים שלו. יש ירידה מאוד רצינית בלימודים, כל הזמן תלונות מהמורה. היא בעצם לא מכירה אותו אחרת. הוא תלמיד מצטיין והיא הכירה אותו הפוך לגמרי.המצב בבית נוראי, סיוט. מה עושים? למי פונים? יש כל כך הרבה יועצים/פסיכולוגים אפשר ללכת לאיבוד.. אנא עזרתך...

22/11/2010 | 01:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, ילדים שנאלצים לעבור פרוצדורה רפואית פולשנית, כואבת או מגבילה מהבחינה התפקודית, עלולים לפתח מרירות, כעס ועויינות כלפי העולם, ולפעמים גם כלפי הוריהם, שלכאורה לא הצליחו לשמור עליהם מפני הפגיעה הגופנית. לפעמים, הפרוצדורה הרפואית גוזלת משאבים רגשיים עצומים מהילד והוריו, ויוצרת גרעונות זמניים במצבת הכוחות המשפחתית. לעיתים קרובות, המשפחה כולה מתגייסת בזמן המשבר האקוטי (הניתוח, נגיד), וכשהכל עובר בשלום המתח מתפרק, ומשתחררים הזעם, התסכול והעויינות שהצטברו לממדים נפיצים. את צודקת, יש המון פסיכולוגים, מטפלים ויועצים וקשה לבחור. למרבה המזל, מספיק רק אחד כזה, וצריך למצוא את מי שאפשר יהיה לבטוח בו ולפעול בעצתו. אני מציעה לך לנסות לאתר שניים שלושה אנשי מקצוע מומלצים, המתמחים גם בהתערבות במצבי משבר, ולראות למי אתם מתחברים. אפשר להתייעץ גם עם יועצת ביה"ס, שבודאי מכירה אנשי מקצוע באזורכם. מאחלת לכם הרבה בריאות והצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים