פחד ממחטים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/11/2010 | 10:16 | מאת: אמא

הבת שלי מפחדת מאוד ממחטים. זו בעיה כי אני רוצה לחסן אותה נגד סרטן צוואר הרם (גרדסיל) והיא לא מוכנה אפילו לשמוע על כך. מה לעשות?

18/11/2010 | 01:33 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, שאלה טובה. החיסון מפני סרטן צוואר הרחם יכול להיות בהחלט מציל חיים, ועם זאת, זכותה הבסיסית של בתך על גופה תקפה ולגיטימית. אני מציעה להתמקד בהסברה, ולהציע כל עזרה בהתמודדות עם הפחד, כולל (אולי. צריך לשאול רופא) מתן תרופת הרגעה לפני מתן החיסון. בפחד ממחטים בהחלט אפשר לטפל, עם או בלי קשר לחיסון, ועושים זאת באמצעות טכניקות קוגניטיביות-התנהגותיות, אצל פסיכולוג קליני המתמחה בגישה טיפולית זו. שווה לנסות. בהצלחה ובריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים