ילד שמתעצבן מהר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/11/2010 | 13:50 | מאת: ניקיטה

בני בן שלוש וחצי, בחצי השנה האחרונה בני מתעצבן מאוד מהר מכל דבר, לדוגמא אם לא מרשים לו משהו או שפעם הוא ניתקע בי וקבל מכה הוא הגיב בכעס, צרח עלי בקולי קולות ואמר לי "לכי מפה " כל הורידים בפנים שלו בלטו כאילו הוא מקבל איזה התקף זעם חזק ומרים את אישוניו מעלה בעצבנות, אינני יודעת איך להתמודד עם התקפים אילו, בעלי ואני ממש חסרי אונים ולא יודעים איך להרגיע את הילד אציין שפעם הוא לא היה כזה,בנוסף עלדתי תינוקת לפני כחודשיים אך ההתנהגות הזו החלה כבר בחצי השנה האחרונה ועכשיו התגברה יותר, אודה לעזרה איך להתמודד מולו כיון שנראה לי שהוא מתעצבן כל כך חזק שהוא החל להתלונן בלילה על כאבי ראש, תודה

10/11/2010 | 12:28 | מאת: :)

האם את מוכנה להתבונן מהצד ולראות היכן את יכולה לשפר את היחסים שלך איתו ? כל התנהגות של ילד מגיעה מהרגשות שלו , אפשר להתבונן לראות היכן אפשר להפוך את המרחב ההתפתחותי של הילד ליותר מעצמים ויותר נעים לך לו ולכל מי שבסביבה.... אני אשמח לעזור ,אם את מוכנה להתבונן ולהכנס לתהליך למידה והתפתחות שלך ושלו ... תשאירי את האימייל שלך

10/11/2010 | 17:48 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ניקיטה, יש ילדים שנולדים עם מזג סוער וקושי לווסת רגשות, מה שעלול להפוך אותם פגיעים לתקריות דרמטיות מהסוג שאת מתארת. לפעמים רגישות-היתר נעוצה בקשיים באינטגרציה החושית, ואז נראה ילד עם עוררות ודריכות מתמדת, כאשר כל גירוי - גם מתון - מעורר תגובתיות עזה. לפעמים, ה'התפוצצות' קשורה לנטיה לפרש אירועים ומצבים כ"מכוונים נגדי", ולצורך להתגונן כל הזמן. בדר"כ דפוס כזה מאפיין ילדים גדולים יותר. לפעמים, התקף הזעם אינו אלא תוצאה של פינוק, כאשר לילד אין שום כלים להתמודד עם תסכול, פשוט כי כולם תמיד מתאימים את עצמם אליו. ילד כזה לא יודע ולא מצליח להתמודד בהצלחה עם מצבי תסכול, ומגיב בזעם גולמי לכל מצב קונפליקט. כדי לדעת איך להגיב, חשוב להבין את המקור לקושי. בכל מקרה, עמדה נינוחה ורגועה של ההורים, שאינה מיטלטלת או מושפעת מהתקפי הזעם, תמיד נחוצה. אני ממליצה מאד על פנייה להתייעצות עם פסיכולוג ילדים קליני (לא לפני ששללתם כל בעיה רפואית אצל רופא הילדים שלכם), כדי ללמוד איך להגיב נכון בזמן התקף כזה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים