רגרסיה בגמילה לבת שנתיים וחמישה חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/11/2010 | 11:05 | מאת: נעמי

שלום ליאת ביתנו הקטנה נגמלה בגיל שנתיים ושלושה חודשים מפיפי וקקי בשעות היום ללא קושי. בשבועיים האחרונים התחיל לברוח לה פיפי ובהדרגה הגענו לכך שהיא לא מבקשת לעשות פיפי בשרותים אלא בורח לה פיפי ואז היא אומרת "אוי פיפי" אנחנו מנקים, לפעמים היא עוזרת לנקות אני מזכירה לה שפיפי עושים רק בשרותיים ומנסים לא לעשות מזה ענין. לקקי היא תמיד מבקשת לשרותים. יש לה בדרך כלל הרבה מאוד פיפי במשך היום ופעם פעמים קקי כך שרוב היום היא בעצם עושה פיפי בתחתונים. בגן גם בורח לה אבל לפעמים היא כן מבקשת לשרותים והם מנסים להציע לה לשרותים בזמנים קבועים כחלק מסדר היום בגן. אתמול היא בקשה חיתול בשעות הבוקר אחרי שברח והם שמו לה חיתול. מעט פרטים שיעזרו ילדה שניה לאח בן חמש וחצי יש הרבה תחרות וקנאה ורצון להיות גדולה מאוד מפותחת לגילה בכל התחומים מאוד סוערת ואני חושבת שאנחנו הורים שמתקשים לשים גבולות נמצאת שנה שניה בגן משפחתון ברוח אנטרופוסופית 12 ילדים על שלושה אנשי צוות] אנחנו מרוצים וסומכים על הצוות השנה היא מהגדולים בגן אחד מאנשי הצוות הוא אבא של החברה הכי טובה שלה בגן ואני יודעת שיש הרבה קנאה והקטנה שלנו מרבה להרביץ לחברה. דיברתי על כך עם הגננת והם מנסים לשחרר את האבא לילדים אחרים ולאפשר לקטנות לשחק ליד איש צוות אחר בקייץ הייתה עליה של תוקפנות והיא נוטה לפעמים להרביץ בגן דיברתי על כך עם הצוות הבנתי שבשבועיים האחרונים הם יותר עקביים ותקפים בתגובה[ פסק זמן של דקה ביחד עם איש צוות] נראה שזה עוזר נראה לי שיש קשר בין נסיון שלה לשלוט יותר על ההרבצות בגן לבין שחרור השליטה במקום אחר? הנטייה שלי הייתה לראות בכך קריאה של להיות יותר קטנה וחשבתי להציע שוב חיתול סליחה אם יצא ארוך מידי ... אשמח מאוד לעזרה תודה, נעמי.

05/11/2010 | 23:54 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נעמי, קשה לי לומר האם יש קשר בין הקושי להתאפק עם הפיפי לקושי לשלוט בדחפים התוקפניים, מעבר לכך שמדובר בשתי משימות התפתחותיות תובעניות עבור ילדים בגיל 2-3. בשני המקרים הילדים נדרשים לאיפוק, כדי להפוך ל"בני תרבות". לתחושתי, בריחת הפיפי היא עדיין חלק מתהליך הגמילה הראשוני, שעלול להשתבש קצת לפעמים, כולל נסיגות זמניות. בעיני, אם כבר קיימת גמילה מהקקי, והושגה הצלחה חלקית גם בגמילה מהפיפי, לא כדאי להחזיר חיתול, למרות אי הנוחות הזמנית. נסו ליזום יותר הליכות לשרותים או ישיבה על הסיר, ולתגמל על כל הצלחה בעידוד והתפעלות. בנושא המכות, הייתי משקיעה מעט יותר מחשבה ומאמץ, ומהדקת מעט יותר את אכיפת הגבולות גם בבית, כדי לאמן את יכולת האיפוק והעמידה בתסכולים. גם אם את מזהה אצל בתך את המשאלה להיות קטנה, נדמה לי שלא יהיה נכון לסגת יחד איתה לאחור, אלא דווקא לגרום לה לסגל התנהגויות ויכולות 'בוגרות' יותר, לגלות את יתרונותיהן ולשמוח בהן. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים